![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2010 Skąd: ta pewność? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie, otóż chciałbym dowiedzieć się w jaki sposób bądź od czego zacząć by na mojej stronie www tagi BBCODE już umieszczone w artykułach w bazie danych, były poprawnie interpretowane jako kod HTML na stronie.
Wszystko, to powinno być interpretowane jako HTML jednak nie wiem jak zabrać się do napisania takiego skryptu. Proszę o porady. Artykuły wyciągam z bazy danych FORUM IPB 3+, być może istnieje możliwość by się jakoś podpiąć, o ile opiera się, to wyłącznie na MySQL i nie jest pochowane w plikach forum (w co ja osobiście wątpię) dlatego liczę na pomoc. Pozdrawiam -------------------- C++ mie pokonało ale z PHP walczę jak mogę!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Musisz pomiędzy bazą a szablonem strony mieć konwerter bbcode2html
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2010 Skąd: ta pewność? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz pomiędzy bazą a szablonem strony mieć konwerter bbcode2html ![]() A jakiś konkretny poradnik, chociażby malusieńkim przykładem? wtedy powinno mnie oświecić ![]() -------------------- C++ mie pokonało ale z PHP walczę jak mogę!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jakiś konkretny poradnik, chociażby malusieńkim przykładem? wtedy powinno mnie oświecić ![]() A do guugla zajrzałeś. Temat: klasa Zaawansowany parser bbcode php5 -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
A do guugla zajrzałeś. Temat: klasa Zaawansowany parser bbcode php5 Nie rozumiem tego poradnika, dodatkowo nie potrzebuję zbędnych aplikacji na mojej stronie, prosiłbym o bardziej konkretny przykład, gdzie sam mógłbym zająć się napisaniem prostego skryptu do kilku tagów; Google natomiast przeszukuję i co może większość ludzi dziwić nie robię tego pobieżnie. -------------------- C++ mie pokonało ale z PHP walczę jak mogę!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzięki osobiście znalazłem coś takiego: http://www.bbproject.net/2009/12/piszemy-parser-bbcode/ Niestety nie wiem jak to umieścić w tym kodzie, zrobiłem to w ten oto sposób: i teraz nie wiem co zrobić by pętla była parsowana.
Tak nie działa, autor omówił ogólnie według mnie nie skupił się na istotnych szczegółach, być może nie jest to poradnik dla początkujących. -------------------- C++ mie pokonało ale z PHP walczę jak mogę!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Ten post edytował Wicepsik 20.03.2010, 00:26:41 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Mam jeszcze jedno pytanie w tej kwestii: Skrypt ten nie zamienia kolorów wielkości oraz czcionki gdyż, tagi posiadają dodatkowo cudzysłów Skrypt w ogóle ich nie konwertuje. Co należy dodać bądź usunąć w skrypcie, który umieściłem w poprzednim poście by konwertował tagi, które zawierają cudzysłów. EDIT: Znalazłem kolejną funkcję bardzo podobną do: Temat: Parser BBCode Nie potrafię jednak dodać tagów parsujących odnośniki, kolory, czcionkę oraz wielkość czcionki: http://wklej.org/id/300362/ Ten post edytował Bellum 20.03.2010, 13:22:48 -------------------- C++ mie pokonało ale z PHP walczę jak mogę!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:31 |