![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Napisałem funkcję do prostego bbcode:
Moim problemem jest to że po wywołaniu funkcji gdy treść w polu tekstowym jest większa niż rozmiar pola (pojawia się suwak) suwak zostaje przesunięty do góry. Czy mógłby ktoś powiedzieć dlaczego tak się dzieje? Pozdrawiam, Piro |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kursor ustawia się na 1 pozycji (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kursor znika
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zmieniasz vaue textarea tekst automatycznie 'idzie' do góry (traci focus).
Aby to zmienić musisz jak gdyby zaznaczyć pusty tekst od jakiegoś znaku... - reszta w google |
|
|
![]()
|
|
Ustawiłem focus() ale problem pozostał. Kursor w prawdzie jest na dole pola ale suwak nadal pozostaje przesunięty do góry.
|
|
|
![]()
|
|
Wprawdzie nigdy czegoś takiego nie robiłem no ale można za pomocą JS ustawiać pozycję scrolla w oknie przeglądarki zobacz czy da się to zrobić w textarea.
|
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki za podpowiedź:
Teraz przesuwa tam gdzie trzeba Pojawił się kolejny problem. Mianowicie po zrobieniu kilku formularzy bbcode na stronie musiałem do funkcji dodać id konkretnego formularza. Działa to na dodawaniu ale nie mam pojęcia jak zrobić aby
pozwalało na dodanie zmiennej "id" tz. chodzi mi o coś takiego
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro masz id, to ten element jest unikalny a co za tym idzie odwołaj się do niego poprzez document.getElementById
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.09.2025 - 18:41 |