Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [PHP]Zapamiętywanie zmiennych/formularze
cezarszl

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cześć! Zwracam się z prośbą o pomoc, bowiem utkwiłem w miejscu i nie wiem w którym kierunku się udać. Mianowice jak mozecie zobaczyć tutaj! zrobiłem rysowanie danych z pewnej bazy na wykresach w opraciu o OpenFlashChart. Chciałbym jednak, aby po wybraniu przedziału czasowego i po narysowaniua sprzedaży na wykresie kołowym, móc sobie dowolnie zmieniać pomiędzy kołowym i słupkowym. Tylko nie wiem czy kombinować z zapamiętaniem potrzebnych zmiennych w sesji i odpowiednim przeładowywaniem formularza, czy potrzebny jest tutaj rozbudowany skrypt javascript albo AJAX. Nie oczekuje gotowego rozwiązania, tylko jak mógłby ktoś mnie nakierować.. THX
Go to the top of the page
+Quote Post
kipero

-----

Możesz np. zrobić w HTMLu dwa divy - jeden z nich ukryty, a drugi aktywny. W jednym dasz wykres kołowy, w drugim słupkowy i w zależności od wybranego wykresu będziesz pokazywał jeden a chował drugi.
+Quote Post
cezarszl

-----

Cytat(kipero @ 18.03.2010, 17:15:30 ) *
Możesz np. zrobić w HTMLu dwa divy - jeden z nich ukryty, a drugi aktywny. W jednym dasz wykres kołowy, w drugim słupkowy i w zależności od wybranego wykresu będziesz pokazywał jeden a chował drugi.

Słusznie nie pomyślałem o tym. Czyli musze zmusić go do rysowania dwóch wykresów naraz. Tylko co zrobić z selectem, żeby przeładowywał div'y. Rozumiem, że submita na tym selectcie do wyboru rodzaju wykresu też musze się pozbyć.

Ten post edytował cezarszl 18.03.2010, 17:22:32
+Quote Post
lobopol

-----

Przełączaj np. http://stilbuero.de/jquery/tabs/#fragment-1 albo http://api.jquery.com/toggle/ szybko i bezboleśnie
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 17.09.2025 - 14:19