![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosty przykład:
Osobiście oczekuje że zagnieżdżona tabela będzie zielona. Wynik jest odwrotny. Czy jest jakis sposób aby nie uszkadzać styli wewnętrznej tabeli? |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobrze nie wyraziłem się jasno, postaram się poprawić (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Niestety musze do każdego elementu td przypiąć styl i ten zapis jest mi potrzebny. Czy w takim przypadku są inne propozycje rozwiązania problemu? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 50 Dołączył: 28.10.2006 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuje za odpowiedzi. Myślę że to przybliżyło mnie do rozwiązania ale chyba nie jest to jeszcze to czego szukam.
Na stronie korzystam z innych komponentów które renderują się jako minimum jeden element table. Ja wrzucam komponent w element table, która chce wystylować - prosty formularz. Aktualnie wygląda to tak, że moje style dla głównej tabeli zmieniają wszystkie zagnieżdżone style tabel kontrolki. Podaje wyżej rozwiązanie zadziała ale musiałbym zdefiniować wszystkie style które zmieniam w głównej tabeli. Musze również przewidzieć ile zagnieżdżonych tabel i jak ułożone są w DOM a to jest już duzy problem. Mam racje? Udało mi się znaleźć rozwiązanie:
Niestety nie działa pod żadną wersją IE. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak to poprawić? Ten post edytował one_eddie 19.03.2010, 00:38:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 18:16 |