![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 24.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc.
Mam pytanie odnosnie kolejnosci warstw warstw. jesli nadam teraz divovi wewnetrznemu(zilonemu) top: 300px i left:300px nie widze go poza czerwonym zewnetrznym divem. Zalezy mi na wlasnie takim ukladzie divov Czy mozna nadac tak porytety aby zielony div byl widoczny poza czerwonym Moglbym prosic o jakies sugestie Ten post edytował joytec 12.03.2010, 17:45:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Im większy z-index, tym "bliżej Ciebie" jest warstwa. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 24.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nadawalem wewnetrzej wartwie trzy cyfrowy index (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) i dalej jej nie widze. czy wewnetrzej warstwie mozna nadac wiekszy -index od zewnetrzej no zeby bylo ja widac oczywiscie po pozycjonowaniu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
eh - temat nie rozwiązany - choć stary to odpowiem gdyż komuś może się przydać...
zły temat gdyż tu nie chodziło Ci o z-index - no ale skąd mogłeś wiedzieć (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) dokładniej to wywal deklarację overflow w pierwszym lub daj visible. Tutaj masz to co chciałeś bez z-index (a i co do z-index rzucę słówko - z nim jest jak z pozycjonowaniem, tzn. z-index jest względem "wy pozycjonowanego" przez z-index rodzica): |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 18:14 |