![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 788 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2004 Ostrzeżenie: (10%)
|
Witam serdecznie,
Chciałbym zrobić na stronce odświerzanie DIVa po kliknięciu na checkboxa. Kombinowałem z czymś takim (z jQuery):
ale nie bardzo wiem jak to połączyć ze sobą (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) wie ktoś może jak to zrobić? Northwest |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 4 Dołączył: 11.12.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Let the force of onclick be with You ! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Realizujesz to albo za pomocą handlerów eventów w jquery $(twoj_checkbox).onclick(function() { }) albo mniej "pr0" za pomocą onclick w tagu checkboxa.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 788 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2004 Ostrzeżenie: (10%)
|
tylko ja bym chciał (jeśli się da) żeby po odznaczeniu/zaznaczeniu automatycznie się ten div przeładowywał...
bez wciskania buttona... da się coś takiego zrobic? przepraszam jeśli to głupie pytanie, ale dopiero raczkuje z ajaxem (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 4 Dołączył: 11.12.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
No ale dajesz onclicka na checkboxie a nie na onSubmit (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Event sie odpali po kliknięciu danego inputa.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Dla poszukiwaczy konkretnego rozwiązania oto ono:
Zawartość nagłówka:
Budowa diva i przycisków:
Przykładowy plik html
Oczywiście położenie divów oraz przycisków można dowolnie ustawić. Skrypt również posiada parę drobiazgów, które dla innych mogą być zbędne. Dodatkowo to rozwiązanie wykorzystuje wyłącznie JS, czego pewnie szukał kolega oraz sporo innych osób w internecie, korzystając z tego samego skryptu, popularnego na innych forach w działach dotyczących pytań (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował Dox_ 9.04.2012, 12:39:14 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 30.04.2026 - 14:09 |