![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 1 Dołączył: 7.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam dość skomplikowany problem dla mnie i nie wiem jak go wyrazić.. Po prostu chce zrobić zmienna GET gdzie w adresie np dodam ?krok=edytuj&id=[id_usera] to mi wyświetli dane z bazy danych tylko o id usera podanym w adresie(get). Prosił bym o pomoc. Poniżej podaje skrypt pliku..
Jak widać zrobiłem to tak.. ;| |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 1 Dołączył: 7.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem tak
i w adresie wpisując ?edycja=2 nie wyświetla mi danych a jak dam swoje id czyli 1 to wyświetla mi dane ;| |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 317 Pomógł: 58 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na pewno masz w bazie usera o id=2? Co się dzieje jeśli na sztywno podasz takie id w zapytaniu? Jaki jest wynik?
BTW. W wolnym czasie poczytaj o SQL Injection. Serio, poczytaj. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
A no sorry nie ma id 2 moja wina.. dlaczego mam poczytać o SQL Injection? Coś słyszałem o tym
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 317 Pomógł: 58 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Choćby dlatego, że pozwolenie na wysłanie do bazy takiego zapytania:
to programistyczne samobójstwo. To są bardzo poważne rzeczy, dlatego zwracam Ci na nie uwagę. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No jedna osoba mi pisała.. Przeczytałem sobie o SQL Injection i wiem jak wykorzystać to ale jak zabezpieczyć się przed tym to nadal nie wiem.. Morzę masz jakąś strone gdzie dowiem sie jak zabespieczyć? Albo ty morze mi pomożesz?
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cały kod pliku wygląda tak.. Czy jest dobrze?
Ten post edytował JulekJP 11.03.2010, 20:45:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:56 |