![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jako, ze udalo mi sie uruchomic swoje portfolio ktore dalem jakis czas temu do oceny(projekt graficzny).
Teraz prosze o ocene kodu i ew. uwagi. Pisane na szybko (jak zwykle ![]() http://webstandards.pl -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wygląda lepiej niż na screenshocie, ale dalej podtrzymuję moje wątpliwości.
![]() - en zdefiniowany w deklaracji, - brak description, - w danych kontaktowych na numer gg przydałby się link oraz dodałbym jabbera i skype'a, - w "co oferuję" przydałoby się wyróżnić pozycję w której się znajdujemy i dodać jakiś link powrotny, - wyróżnienie na "portfolio" nie działa, - nie przesadzasz z uwierzytelnianiem formularza kontaktowego obrazkiem? ![]() - Link mało warty. Ja zawsze gdy wsadzam img-a zastanawiam się czy chciałbym aby znalazł się on w spisie google i czy byłby pożyteczny dla usera? Jeśli nie to widocznie nie powinien zostać użyty. - mapę strony w stopce IMHO lepiej jest zorganizować na zagnieżdżonych ul-ach, - definiujesz utf-8, a w tekstach używasz encje zamiast polskich znaków, - fajnie byłoby wytłuścić słowa kluczowa w tekstach: z jednej strony plus dla SEO, a z drugiej strony pomaganie docelowemu klientowi w szybszym odnalezieniu interesujących go informacji. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki za uwagi:
-odnosnie kodowania, dzisiaj musialem porpawic jeden tekst na stronie glownej i edytor zmienil mi kodowanie pliku (nie znam sie na MAC OS),bede musial wyedytowac skrypt na win i zapisac z poprawnym kodowaniem. -z linkiem oferty dlugo sie zastanawialem. doszedlem jednak do wniosku ze jednak go umieszcze. -dodatkowo, jest juz title wiec jak mialem mialem w planach tooltip na kazdym linku byloby z glowy potem porpawianie ![]() -jabbera nie uzywam, skypa oczywiscie dodam ![]() -chwilowo captcha zostanie, niech sobie boty pochodza w spokoju -description i meta danych nie planuje. Na jakims kursie, mowili ze google nic z tego nie czyta, a indeksuje po slowach kluczowych umieszczonych w body. (chyba ze cos tak klamali ![]() -reszte zmian wprowadze ![]() -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 10 Dołączył: 7.01.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ladna grafika
bardzo fajna tylko ta ramka monitora mi nei pasuje, dodaj troche trojwymiaru i nie bedzie odstawala ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-description i meta danych nie planuje. Na jakims kursie, mowili ze google nic z tego nie czyta, a indeksuje po slowach kluczowych umieszczonych w body. (chyba ze cos tak klamali Description jest widoczny w wynikach, ale tylko wtedy gdy występuje w nim szukana fraza. Pozwala to lepiej napisać i przez to zachęcić usera do wejścia.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 1 Dołączył: 7.03.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Stronka schludna. Niestety validator wypluwa 1 błąd. strona na 4+/6 gdyby nie ten błąd było by 5
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:44 |