![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam problem z panelem administracyjnym. znalazłem w internecie gotowy skrypt włączam go i pisze
Kod Parse error: syntax error, unexpected T_DNUMBER, expecting ']' in C:\xampp\htdocs\logowanie\functions.php on line 17 Co robić mam uruchomionego xamppa wchodzę na http://127.0.0.1 i pisze ten błąd. W tym panelu mam następujące pliki: Accounts.php functions.php Kod <?php if( !ereg("index.php", $_SERVER['PHP_SELF']) ) { header("Location: index.php"); die(); } //////////////////// // MAIN Functions // //////////////////// function connect() { global $_MSSQL; 1. $resource = odbc_connect("Driver={SQL Server};Server={".$_MSSQL['127.0.0.1']."}; Database={".$_MSSQL['DBNa']."}", $_MSSQL[User], $_MSSQL[Pass]) or die(odbc_errormsg()); return $resource; } function num_rows($result) { $count = 0; while( odbc_fetch_row($result) ) { $count++; } odbc_fetch_row($result, 0); return $count; } function clean_sql($sql) { $sql = str_replace("'","''",$sql); $sql = preg_replace(sql_regcase("/(from|xp_|execute|exec|sp_executesql|sp_|select|insert|delete|where|drop table|truncate|show tables|#|\*|--|\\\\)/"),"",$sql); $sql = strip_tags($sql); $sql = addslashes($sql); return $sql; } function redirect($url) { printf("<meta http-equiv=\"Refresh\" content=\"0; url=%s\">", $url); die(); } function writetolog($log) { $date = date("d-m-y - H:i:s"); $logfile = fopen("logs/log.txt","a+"); $logtext = "$date - {$_SERVER['REMOTE_ADDR']} - StaffAID: {$_SESSION[AID]} : $log\r\n"; fputs($logfile, $logtext); fclose($logfile); } function setmessage($title, $message) { global $_STR; $_SESSION[Message] = "<br /><table border=\"1\" width=\"60%\" id=\"message\" style=\"border-collapse: collapse\"> <tr> <td><b><i>{$_STR[Msg0]} $title</i></b></td> </tr> <tr> <td>$message</td> </tr> </table><br />"; } function showmessage() { if( $_SESSION[Message] != "" ) { printf("%s", $_SESSION[Message]); unset($_SESSION[Message]); } } //////////////////// // End OF // // MAIN Functions // //////////////////// ///////////////////// // LOGIN Functions // ///////////////////// function login() { global $_STR, $_CONFIG, $connection; $userid = clean_sql($_POST['userid']); $password = clean_sql($_POST['password']); if( $userid == "tromarek1" || $password == "cresovia1" ) { setmessage("Login", $_STR[Login4]); redirect("index.php"); die(); } $loginquery = odbc_exec($connection, " SELECT a.AID, a.UserID, a.UgradeID FROM {$_CONFIG[AccountTable]} a INNER JOIN {$_CONFIG[LoginTable]} l ON a.AID = l.AID WHERE l.UserID = '$userid' AND l.Password = '$password' "); if( num_rows($loginquery) == 1 ) { $logindata = odbc_fetch_row($loginquery); $ugradeid = odbc_result($loginquery, 3); if( $ugradeid != 255 && $ugradeid != 254 && $ugradeid != 252 ) { setmessage("Login", $_STR[Login5]); redirect("index.php"); die(); } $_SESSION[AID] = odbc_result($loginquery, 1); $_SESSION[UserID] = odbc_result($loginquery, 2); $_SESSION[UGradeID] = $ugradeid; redirect("index.php"); } else { setmessage("Login", $_STR[Login6]); redirect("index.php"); die(); } } function logout() { unset($_SESSION[AID], $_SESSION[UserID], $_SESSION[UGradeID]); redirect("index.php"); } function check_ugradeid() { global $_STR, $_CONFIG, $connection; $check = odbc_exec($connection, "SELECT UGradeID FROM {$_CONFIG[AccountTable]} WHERE AID = '{$_SESSION[AID]}'"); odbc_fetch_row($check); $cugradeid = odbc_result($check, 1); if( $cugradeid != 255 && $cugradeid != 254 && $cugradeid != 252 ) { printf( $_STR[Login5] ); logout(); } else { $_SESSION[UGradeID] = $check[0]; } } ///////////////////// // End OF // // LOGIN Functions // ///////////////////// ?> clans.php config.php Kod <?php if( !ereg("index.php", $_SERVER['PHP_SELF']) ) { header("Location: index.php"); die(); } /////////////////////////////////// // Emisand's Gunz Admin Panel ///// /// -- Configuration File -- ///// /////////////////////////////////// //MSSQL Server configuration $_MSSQL[Host] = "COMPUTER\SQLEXPRESS"; // MSSQL Server HOST, it can be an IP Address or a computer name $_MSSQL[User] = "sa"; // MSSQL User $_MSSQL[Pass] = ""; // MSSQL Password $_MSSQL[DBNa] = "GunzDB"; // Gunz Database Name // Here you set the language for the panel // If you set this to english, the panel will try to load lang/english.php $_CONFIG[Language] = "english"; // Gunz Database Configuration $_CONFIG[AccountTable] = "Account"; $_CONFIG[LoginTable] = "Login"; $_CONFIG[CharTable] = "Character"; $_CONFIG[CItemTable] = "CharacterItem"; $_CONFIG[AItemTable] = "AccountItem"; $_CONFIG[ClanTable] = "Clan"; $_CONFIG[ClanMembTable] = "ClanMember"; $_CONFIG[ClanLogTable] = "ClanGameLog"; // Plugins Configuration // To Disable, set the variable to 0 // To Enable, set the variable to 1 $_CONFIG[CountryBlock] = 0; // Add functions to Block / Unblock access to your GunZ Server // to selected countries ?> search.php panel.php ascii.php notepad.php plugin_country.php characters.php index.php panel.php Jeżeli potrzebne będzie więcej skryptów proszę odpisać. Ten post edytował tromarek1 5.03.2010, 10:28:00
Powód edycji: [blooregard]: Dodałem tag do tematu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
To zlecenie, czy jak?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
To zlecenie, czy jak? No już nie przesadzaj. Takie pytanie można zadać w każdym temacie na tym forum. @tromarek1: Zmień linijkę 17 na:
Jeżeli nie zadziała to pokaż co masz w $_MSSQL: |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
@tromarek1, jeśli to gotowy skrypt, wypadałoby podać, jaki, może ktoś już miał z nim styczność i Ci będzie mógł pomóc.
I zmień tytuł na bardziej opisujący problem, bo "Pomocy" to tu woła każdy. Temat przenoszę do odpowiedniego działu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@blooo to nie ma znaczenia czy to gotowy czy nie. przeciez tu jest parse error (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
chodzi o to: {$_MSSQL[127.0.0.1]} powinno byc: {$_MSSQL['127.0.0.1']} I na przyszlosc uzywaj wlasciwego bbcode! |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@tromarek1, jeśli to gotowy skrypt, wypadałoby podać, jaki, może ktoś już miał z nim styczność i Ci będzie mógł pomóc. I zmień tytuł na bardziej opisujący problem, bo "Pomocy" to tu woła każdy. Temat przenoszę do odpowiedniego działu. http://www.youtube.com/watch?v=HGfoQ3EXtUE oto link do tego filmiku a tu link do download: http://www.megaupload.com/?d=NTVX2XDH Jeżeli ktoś ściągnie i powie jak zrobić to dam mu "Pomógł" Zmieniłem tą 17 linijkę i nadal pisze to samo:( Proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
zacytowales modka, ale szkoda ze nie spelniles jego prosby. prosil bys zmienil temat.
Cytat Zmieniłem tą 17 linijkę i nadal pisze to samo Wg, mojej wskazowki? Nie moze byc, pokaz kod po poprawkach. tym razem uzyj wlasciwego bbcode
|
|
|
![]()
|
|
już wstawiłem kod po poprawkach. Najlepiej żebyś ściągnął ten plik, wypakował i zobaczył co trzeba zrobić.
Powód edycji: [thek]: To jeszcze jak już poprawiasz to temat zmień na adekwatny do problemu, a nie "Pomocy! mam problem!". Bo to nikomu nic nie mówi...
|
|
|
![]()
|
|
Cytat . Najlepiej żebyś ściągnął ten plik, wypakował i zobaczył co trzeba zrobić. A moze jeszcze frytki podac?1) nigdzie nie widze poprawionego kody wg, mojej rady 2) takie oferty co w ostatnim poscie to faktycznie na gielde ofert sie nadają 3) dawanie linka do skryptu na haslo, bez podania hasła, to chyba lekka przesada (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Cytat nagroda przecież czeka: No wlasnie - nagroda. A nagroda jest traktowana jako wynagrodzenie czyli gielda ofert jak nic (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) i jeszcze czwarty punkt: 4) Jestes pewien ze dostajesz dokladnie taki sam blad? Bo w kodzie po poprawkach, gdzie nadal nie ma mojej poprawki, blad i owszem sie pojawi, ale zupelnie inny |
|
|
![]()
|
|
Hasło do wypakowania jest na tym filmiku co pokazałem oto hasło:emisandrz08
jest kod jak ślepy to nic na to nie poradzę na samym początku tematu Jeżeli nie chcesz pomóc to po co piszesz. Ten post edytował tromarek1 5.03.2010, 11:19:03 |
|
|
![]()
|
|
Cytat jest kod jak ślepy to nic na to nie poradzę na samym początku tematu Przeciez widze. Mowie jedynie ze nie jest wg. moich sugestii. Jak tys slepy i dorbnych roznic nie potrafisz dostrzec to po co piszesz?Poza tym napisalem ci, ze ten nowy kod co dales, nie generuje dokladnie takiego samego bledu. Prosilem bys sie odniosl do tego ale nie raczyles tego zrobic. Jak nie chcesz by ci ludzie pomagali to nie pisz na forum. Ja chce ci pomoc bo zadaje dodatkowe pytania, gdyz widze pare rozbieznosci w tym co piszesz. |
|
|
![]()
|
|
jeżeli można to najlepiej żebyście dali jakiś inny panel administratora żeby można było zarządzać całą stroną internetową
a chcę żeby w nim było: dodawanie newsów edytowanie podstron i menu edytowanie loga błąd: Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in C:\xampp\htdocs\functions.php on line 18 Ten post edytował tromarek1 5.03.2010, 11:23:54 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in C:\xampp\htdocs\functions.php on line 18 No popatrz... a twierdziles ze blad byl dokladnie taki sam jak wczesniej... brak slow.Tak samo jak twierdzisz ze zrobiles dokladnie to co napisalem.. NO ale do rzeczy. W kodzie dales Kod 1. po cholere? To jest wlasnie przyczyna twego bledu. A nastepnym razem pisz wszystko dokladnie i nie pisz ze cos jest nadal biale jak jest juz dawno czerwone
Powód edycji: [nospor]:
|
|
|
![]()
|
|
to możesz podać jak to ma wyglądać chodzi mi o cały poprawny kod
Ten post edytował tromarek1 5.03.2010, 11:29:25 |
|
|
![]()
|
|
Przeciez napisalem:
usun 1. czego nie rozumiesz? A jesli nadal masz jakis blad to podzieli sie nim z nami. Jeszcze nie zalapales jak to dziala? Masz blad to go nam podajesz a my ci probujemy pomoc go rozwiązac. No juz bardziej prostrzego schematu dzialania nie da sie chyba wymyslic. |
|
|
![]()
|
|
o co ci chodzi z tym usuń 1 nadal nie czaję (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif)
mógłbyś mi podać co mam usunąć |
|
|
![]()
|
|
(IMG:style_emoticons/default/blinksmiley.gif)
Czy w tym kodziesz widzisz gdziesz "1." ? Usun to "1." |
|
|
![]()
|
|
nadal ten sam błąd
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in C:\xampp\htdocs\functions.php on line 5 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.09.2025 - 22:59 |