![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak zapisac strone wygenerowana przez php do pliku html ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 6 Dołączył: 22.10.2007 Skąd: /dev/null Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozesz tez w konsoli unix/linux zrobic cos takiego: "php nazwa_skryptu.php > nazwa_pliku.html"
i masz wszystko w pliczku to tzw. przekierowanie strumienia |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi mi tak naprawde o zapisanie strony php do pdf i mam taki kod:
<?php ob_start(); ....kod $HtmlCode= ob_get_contents(); ob_end_flush(); require('html2fpdf.php'); //bibloteka do generowania pdf $pdf=new HTML2FPDF(); $pdf->AddPage(); $pdf->WriteHTML(htmlentities($HtmlCode)); $pdf->Output("sample.pdf"); ?> powyższy kod generuje mi plik pdf ale nie tak jak wygląda strona tylko zawiera on text html, taki sam efekt jest kiedy zapisuje htmlentities($HtmlCode) do pliku sample.html, strona sample po otwarciu pokazuje kod html a nie tak jak wyglądala strona wcześniej wygenerowana przez php , co źle robię? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 3 Dołączył: 15.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
użyj biblioteki MPDF bo to html2pdf to shit
|
|
|
![]()
|
|
ok dzieki, wlasnie kombinuje z mPDF
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 18:56 |