![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem ze zczytaniem wartości z adresu URL. Brakuje mi jeszcze tylko tego, aby przy braku ciągu ?parametr=wartość w adresie wpisać domyślną wartość do formularza np. wartośćdomyślna.
Jak to mogę zrobić? Próbowałem tak i nie zadziałało.
Pole input:
Wstawianie wartościdomyślnej działa w IE i w Firefoxie, ale tylko po odświeżeniu strony. Chodzi o to, aby przy braku parametru wartość lądowała w polu input bez żadnego odświeżania strony. Teraz bez odświeżania strony to pole jest puste. No i cały skrypt:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 34 Dołączył: 7.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie tędy droga. PHP! Przekazując
Kod http://strona.com?sub=news&id=wartosc możesz sprawdzić:1. Czy zmienna id jest w ogóle zadeklarowana - czyli czy została przesłana w adresie: 2. Czy zmienna np. sub zawiera pożądaną wartość: Zatem powinno Cię zadowolić: A w HTML oczywiście:
Ten post edytował DiH 1.03.2010, 02:06:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedyny problem jest taki, że nie za bardzo mogę użyć PHP, gdyż ten formularz ma być na Wordpressie, a on czyści tablice.
Próbowałem już tego, a nie ma sensu ingerować w kod wordpressa. Musze sobie poradzić bez php. Najlpiej na Javascriptcie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 34 Dołączył: 7.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli nie uda Ci się tego zrobić w JS, to zawsze pozostaje podlinkowanie do skryptu php na innym serwerze, który przetrawi twojego linka i odeśle dane pod wybrany adres na wordpressie. To oczywiście zajmie sporo czasu.
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki. O tym nie pomyślałem. Dam radę.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 20:35 |