![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 1 Dołączył: 22.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym się dowiedzieć jakie są konsekwencje tego że w kodzie strony jest dużo błędów wg W3C , jest pogorszone bezpieczeństwo ? wolniej działa ? Np. http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%...lidator%2F1.654 ? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedyna konsekwencja jest taka, że strona może się sypać(a przynajmniej jest większe prawdopodobieństwo że tak będzie) pod starszymi przeglądarkami. Z tego co widzę to:
1. Zmień & w linkach na & - będzie połowę mniej błędów. 2. Zamykaj złamanie linii czyli <br /> a nie <br>. 3. Zamknij tag img czyli dodaj / przed >. 4. Jeśli musisz jakieś id zdefiniować kilka razy to zmień je na class, teraz masz parę takich samych. To chyba tyle. No i zawsze możesz zaszpanować przed użytkownikami że twoja strona nie generuje błędów (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 1 Dołączył: 22.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie nie, moja strona (blog) nie ma błędów Klik
tamto forum podałem dla przykładu (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Tylko tak się zastanawiałem, czy warto się bawić w poprawianie takowych błędów , jesli istnieją (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 20 Dołączył: 13.02.2010 Skąd: Kęty Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy pisać wg. standardów kodowania czyli X/HTML - najlepiej hand-kodowanie
Tak warto się bawić, ponieważ strona działa pod wszystkim przeglądarkami jeśli jest zgodna z Walidatorem W3C. Tak po za tym to całkiem fajny blog (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Powodzenia w rozwijaniu go (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Tak po za tym to całkiem fajny blog (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Powodzenia w rozwijaniu go (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dzięki (IMG:style_emoticons/default/wstydnis.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 18:15 |