![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ucze sie frameworka code igniter i mam problem ze stylami robie to
http://www.php.rk.edu.pl/w/p/stworzyx-widok-z-szablonu/ i w index.php zamieniłem
na to
i wywala mi taki błąd
a linia 10 to to ten styl wyrzej |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 2 Dołączył: 1.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otwórz plik system/application/config/autoload.php i masz tam
Kod $autoload['helper'] = array(); Zmień na: Kod $autoload['helper'] = array('url'); Lub w kontrolerze przed ładowaniem widoku daj: Kod $this->load->helper('url'); Drugiego sposobu nie polecam ponieważ będziesz musiał ładować helpera w każdym kontrolerze który wywołuje helpera url. Ten post edytował poki289 24.02.2010, 02:05:06 -------------------- PHP-Fusion Polska | Metin2 | Forum Metin2
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie działa
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Nie chciałem zakładać kolejnego wątku, a chciałem prosić o pomoc w podobnej sprawie, tzn. też base_url(). Otóż, podobnie jak kolega wyżej użyłem go dla załadowania stylu, tylko, że mi wyświetla się jako wynik base_url() taka strona: http://example.com ... no i styl się nie ładuje... Może, te example.com to jest coś w rodzaju "localhost"? Tylko, że mój Webserv tego nie obsługuje? Jest w nim opcja nazewnictwa lokalnego serwera, ale jak zmieniłem na example.com, to też nie działa. Nie wiem co mam robić, zaraz po tym jak zacząłem musi być taki problem... Dziękuję, Arrowman |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 3 Dołączył: 4.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz application/config/config.php
Tam definiujesz $config['base_url'] -------------------- Personal portfolio: www.ziehlke.com
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dziękuję! Rzeczywiście w tym pliku należy szukać rozwiązania.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 20 Dołączył: 2.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panowanie i panie. Proszę czytanie dokumentacji i podstaw danego frameworka do podstawa!
Dokumentacja CI jest jedną z najlepszych jakie napisano i osoba nie znając języka angielskiego bez problemu sobie poradzi. zawsze mamy również google translete. Konfiguracja adresu itp. to jest napisane w podstawach i od tego powinno się zaczynać przygodę z tym akurat frameworkiem. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:37 |