![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam takie sobie pliki z zawartoscia generowana przez pewien program: Przedstawiam fragment:
Nie wiem jak zrobic pętle w PHP ktora odczytywalaby fragmenty tekstu zawartego pomiedzy znakami " | " czyli np " |idof| " i zapisywala wartosc do zmiennej $jakas_zmienna='idof'. Generalnie sa to stringi danych ktore musze zapisac do tabeli SQL w celu ich dalszego przetwarzania. Ten post edytował mosfet 15.02.2010, 14:54:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 15.02.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Kod $delim='[DataStream]';
$data=trim(substr($text, strpos($text,$delim)+strlen($delim), strlen($text))); $zmienne=explode('|', $data); Ten post edytował kfx 15.02.2010, 21:30:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do wygenerowania zapytania sql chce uzyc kodu :
Niestety dostaje taki komunikat:
Co robie zle (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież masz napisane, jak byk, co robisz źle.
Warning: Missing argument 1 for mysql_insert_array() in /home/virtualki/7062/inz/test.php on line 17 Warning: Missing argument 2 for mysql_insert_array() in /home/virtualki/7062/inz/test.php on line 17 Nie podałeś argumentów podczas wywoływania tej swojej funkcji. Kolejne błędy są po prostu implikacją tego pierwszego. argument dla funkcji array_keys, array_values oraz implode jest zły, bo go nie podałeś, więc go nie ma (jest równy NULL), a powinien być tablicą - pewnie $data. Mam wrażenie, że w ogóle nie rozumiesz tego, co napisałeś oraz wyrzuconych błędów, więc poniżej podsumowanie: Zamiast: mysql_insert_array(); Wpisz: mysql_insert_array('MOJATABELA',$data); |
|
|
![]()
|
|
Ok. Poradzilem sobie:
Plik odczytywany:
Skrypt odczytujacy i tworzacy zapytanie SQL. Skrypt dziala poprawnie.
Chcialbym jeszcze teraz zrobic tak zeby w przypadku pliku w ktorym jest "wiecej elementow" czyli lini po znaczniku [Data]. Dla kazdej z lini zostalo wygenerowane oddzielne zapytanie ktore dopisze mi wartosci do bazy. Kombinowalem cosz fgets() ale mi nie wychodzi. Plik z danymi:
Podpowie mi ktos (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.08.2025 - 18:43 |