![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie. Posiadam skrypt Highslide wykorzystany w galerii (php-fusion):
http://farcry.gry-online.pl/infusions/hsga....php?album_id=1 Chciałbym go zamienić na http://farcry.gry-online.pl/gallery-floating-caption.html Abu podmienić na "nowszą" wersje potrzebuje zamienić skrypt html oto ten: Kod <script type="text/javascript"> hs.graphicsDir = '../highslide/graphics/'; hs.align = 'center'; hs.transitions = ['expand', 'crossfade']; hs.wrapperClassName = 'dark borderless floating-caption'; hs.fadeInOut = true; hs.dimmingOpacity = .75; // Add the controlbar if (hs.addSlideshow) hs.addSlideshow({ //slideshowGroup: 'group1', interval: 5000, repeat: false, useControls: true, fixedControls: 'fit', overlayOptions: { opacity: .6, position: 'bottom center', hideOnMouseOut: true } }); </script> na php. A oto stary php: Kod <script type='text/javascript'> hs.registerOverlay( { thumbnailId: null, overlayId: 'controlbar', position: 'center', hideOnMouseOut: false, opacity: 1.00 } ); hs.graphicsDir = '".INFUSIONS."hsgallery_panel/highslide/graphics/'; hs.outlineType = 'rounded-white'; window.onload = function() { hs.preloadImages(); } hs.fullExpandTitle = '".$locale['hsg110']."'; hs.restoreTitle = '".$locale['hsg112']."'; hs.focusTitle = '".$locale['hsg121']."'; hs.loadingText = '".$locale['hsg111']."'; hs.loadingTitle = '".$locale['hsg120']."'; hs.creditsText = '".$locale['hsg118']."'; hs.creditsTitle = '".$locale['hsg119']."'; </script> Proszę też podpowiedzieć co oznaczają te '".$locale['hsg121']."' Aha czyli to aż tak bardzo trudne? ![]() Może tylko jakieś wskazówki? Proszę. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli dobrze pamiętam to są to zmienne pod którymi są tłumaczenia skryptu.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można jaśniej? Na forum nie mogę tego wyczytać i ogólnie ciężko mi to zrozumieć.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ściągnałem php-fusion aby sprawdzić to co napisałem wyżej...
./php-files/locale/Polish/articles.php wejdź i zobacz co tam jest. Prawdopodobnie będziesz tam miał jeszcze pliczek highslide.php możesz się dokładnie dowiedzieć co pod tymi zmiennymi siedzi. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
./php-files/locale/Polish/articles.php wejdź i zobacz co tam jest. Zawartość następująca: Kod <?php $locale['400'] = "Artykuły"; $locale['401'] = "Brak udostępnionych kategorii artykułów"; $locale['402'] = "NOWY"; $locale['403'] = "Brak udostępnionych artykułów"; ?> Czyli błędny trop ![]() |
|
|
![]()
|
|
To jest poporstu czysty tekst zadne ustawienia. Zobacz co masz w pliku ./php-files/locale/Polish/highslide.php
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
nie mam takiego pliku.
mogę odświeżyć? ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:55 |