![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 6 Dołączył: 11.09.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
Mam taki kod:
I co on ma robić? Ma pobierać dane o transakcjach i ich używać bez ponownego odpytania MySQL. W czym rzecz? O ile pobiera dane jako JSON o tyle chciałbym je zapisać do Cache. I tu pojawia się problem paru rzeczy - indykatora do ustalania, czy wyniki mają być rosnące czy malejące, a następny to ten, czy opłaca się ponownie prosić MySQL o nowe transakcje, ale z odwróconą kolejnością. Nie mógłby tego JS zrobić? Pozdrawiam, Largo Ktoś pomoże? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 25 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam.
Możesz spróbować jako klucza używać standardowo jakiś id kolumny i do tego dorzucić czy sortujesz rosnąco czy malejąco np: col2_a co będzie oznaczać sortowanie po kolumnie 2 rosnąco i col2_d będzie oznaczać to samo tylko w kolejności malejącej. Chociaż wydaje mi się, że w skrypcie który modyfikujesz dane w cache są sortowane powiedzmy rosnąco, a przy wyświetlaniu sortowanie odbywa się po stronie przeglądarki. Prawdopodobnie odbywa się to tak, że skrypt wyświetla w pętli od i=0 do ilości elementów w tablicy albo od końca do 0... Ale nie jestem na 100% pewny... |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
A mało w necie jest skryptów sortujących w JS (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Podepnij sobie pod tabele w której wyświetlasz dane z MySQL. Niestety większość ze skryptów tego typu nie jest doskonałych no ale kilka minut i można go sobie przerobić i dostosować.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 20:22 |