![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 2 Dołączył: 10.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, wgłębiam się w programowanie obiektowe (ksiązka zaawansowane programowanie w PHP),
mam problem bo przykłady są podane dla bazy innej niż MySQL, chciałem przerobić skrypt tak by było dla MySQL, ale wyskakuje błąd: Cytat Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'Nie moĹźna poĹ�aczyÄ� siÄ� z bazÄ� danych' in D:\usr\test\index.php:19 Stack trace: #0 D:\usr\test\index.php(70): Widget->__construct(1) #1 {main} thrown in D:\usr\test\index.php on line 19 Czyli nie można połączyć się z bazą, polecenie, które najpewniej jest źle to: Kod $this->hDB = mysqli_connect('localhost','root','','parts'); Czy ktoś mógłby pomóc jak to przerobić by działało w obiektówce? Cały kod poniżej:
Ten post edytował lamcpp 8.02.2010, 23:19:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) uzywaj wlasciwego bbcode. Dla kodu PHP jest to PHP a nie CODE
2) wyswietl sobie blad to bedziesz wiedzial co jest konkretnie nie tak: mysqli_connect_error() 3) z obiektówką twoj problem nie ma zadnego związku. przenosze -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 2 Dołączył: 10.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Poprawiłem
2. Nic dodatkowo się nie wyświetla 3. Dlaczego temat nie ma nic wspólnego z obiektówką? Przecież dotyczy operacji wykonywanych w konstruktorze klasy? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ad3) Co z tego ze ty napisales klase, jak problem masz z klasa nie związany. 4) Juz wiem gdzie jest blad
mysqli_connect nie zwraca RESOURCE tylko OBJECT. Nastepnym razem czytamy dokładniej manuala ![]()
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:57 |