![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 10 Dołączył: 7.01.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
chce dac na stronke cos takiego: sa przyciski "1, 2, 3, 4" uzytkownik klika przycisk i w miejscu obrazka a pojawia si obrazek b przy uzyciu getElementByld nawet nei widac przejsca, jest za szybko js nie posiada za bardzo funkcji sleep, wiec tez lipa zaczalem sie rozgladac za gotowcem ale poza kiljudziesiecioma poteznymi galeriami nic nie znalazlem zgaduje, ze jest to w jakiejs bibliotece tpu prototype, tylko ja nei wiem jak szukac dokladnie chodzi mi onp. to takie cos jest obrazek a, klikam w przycisk, obrazek a wygasa do bialego, pozniej podobnie pojawia sie obrazek b, albo cos podobnego co sprawi, ze obrazek nie bedzie sie tak mechanicznie zmienial |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 36 Dołączył: 2.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma sleep, ale jest setInterval(). A jeszcze prościej, jeśli zrobisz to przy użyciu frameworka. Jeśli się zdecydujesz, to polecam jQuery i jego metodę fadeIn().
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 10 Dołączył: 7.01.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z ta funkcja mialem spore problemy, zeby przekazac argumenty funkcji z zmiennych
moze trzeba byoby kombinowac cos w strone eval, o ile jest odpowienik w js ale przeciez to oczywiste ze frameworki to potrafia, tylko ja nigdy zadnego nie uzywalem zaraz zobacze ta funkcje w jquery mam co prawa juz zaladowany prototype do lightobxa, ale ew. jest jego odpowienik w jquery gdyby sie gryzly |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z wykorzystaniem mootools:
Oczywiście wszystko trzeba dobrze ostylować. Jeśli będziesz i tutaj potrzebował pomocy pisz. Na razie nie chce mi się produkować (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam Chmura B. |
|
|
![]()
|
|
nie udalo mi sie nic z tym zrobic, zajrzalem nawet do dokumentacji, ale tez lipa
na dzisiaj juz to zostawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja tam polecam jak użytkownik wyżej jQuery, ale metodę .animate() a nie .fadeIn().
Kod $('#'+id).animate({ parametry_css }, czas); Np.: Kod $('#'+id).animate({ opacity: 0; }, 500); $('#'+id).animate({ opacity: 1; }, 500); Jak chcesz jeszcze to po zniknięciu obrazka (opacity = 0) w callback function możesz dać coś co podmieni src obrazków i dopiero potem zacząć drugą funckję która zmieni opacity do 1 :-) |
|
|
![]()
|
|
kurde... ciagle jednak siedze przy tym:D
zeby bylo ciekawiej to dalem takie cos
i obrazek zwija mi sie automatycznie(styknie, byleby byl jakis efekt a nie natychamiastowa podmiana), udalo mi sie nawet dac rozwijanie, tylko jest problem z argumentami do funkcji przez setInterval ale to i tak totaly syf i dzielo przypadku nie mam zielonego pojecia jak to sie stalo, ze w ogole dziala (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) dalbym jquery, ale wtedy musze podmienic lightboxa, moze sie zrobi... pewnie nawet daloby sie cos zrobic z tych moich wypocin nie wazne... koniec na dzisiaj ;] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale o co chodzi? przecież podałem Ci gotowy skrypt...
Umieść zdjęcia do diva który ma ich szerokość i wysokość. Ustaw mu position na relative. Następnie powsadzaj tam wszystkie obrazki. Im ustaw position abosolute, top:0, left: 0; visibiliti: hidden; a klase nazwij obrazki. Do sterowania daj tyle numerków ile obrazków plus klasa w której będą się znajdować do "numerki" np. <a href="#" class="numerki">1</a>. Gotowe... |
|
|
![]()
|
|
ale o co chodzi? przecież podałem Ci gotowy skrypt... Umieść zdjęcia do diva który ma ich szerokość i wysokość. Ustaw mu position na relative. Następnie powsadzaj tam wszystkie obrazki. Im ustaw position abosolute, top:0, left: 0; visibiliti: hidden; a klase nazwij obrazki. Do sterowania daj tyle numerków ile obrazków plus klasa w której będą się znajdować do "numerki" np. <a href="#" class="numerki">1</a>. Gotowe... ok, nie wiedzialem jak zastosowac ta Twoja rade troche skomplikowane, ale sprobuje ;] a poczatkowo plan byl taki: klikam przycisk, zdjecie znika, skrypt spi pol sekundy i pojawia sie nowe (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
Skomplikowane? właśnie, że bardzo proste (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) oczywiście wcześniej załaduj bibliotekę mootools ;-)
Pozdrawiam Chmura B. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:38 |