![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przez formularz chciałbym oddawac sobie dane do bazy
oto kod ktory je ma dodawac:
no i jeszcze funkcja laczenia z baza:
efekt jest taki ze osobę faktycznie dodaje, ale użytkownika już nie - wydaje mi sie, ze problem jest z przekazaniem od osoby do tabeli użytkowników?? Jak to ma wyglądać poprawnie (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 34 Dołączył: 7.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy przypadkiem ten przecinek nie jest tu niepotrzebny? Do uzytkownicy wrzucasz id_usera, id_osoby, login, haslo, czyli 4 argumenty. Natomiast w VALUES (nie zaszkodzi napisać z caps-em, choćby dla czytelności) jest: NULL,id_osoby,login,haslo, czyli także cztery argumenty. A mimo to po $haslo jest przecinek, tak jakby miał tam być piąty argument. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety usunięcie przecinka nic nie dało :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 12.04.2009 Skąd: Rypin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie powinno być tak? Wtedy
Co do zapytań to nie wiem jaki jest typ pola user_id, jeżeli ma auto_increment no to nie podajesz NULL a ''(dwa apostrofy), czyli:
jeżeli masz auto_increment w polu id_osoby i id_user czy jak tam to nazwałeś to podajesz pustą wartość, a wartość sama się doda |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 3 Dołączył: 4.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Co do zapytań to nie wiem jaki jest typ pola user_id, jeżeli ma auto_increment no to nie podajesz NULL a ''(dwa apostrofy), czyli: Czy poda ' ' czy NULL efekt będzie taki sam... |
|
|
![]()
|
|
Nie powinno być tak? Wtedy
Co do zapytań to nie wiem jaki jest typ pola user_id, jeżeli ma auto_increment no to nie podajesz NULL a ''(dwa apostrofy), czyli:
jeżeli masz auto_increment w polu id_osoby i id_user czy jak tam to nazwałeś to podajesz pustą wartość, a wartość sama się doda bez tego returna tez mi z baza łączy na innych plikach.. wracajac do glownego tematu blad juz sie nie pokazuje poprawilem
na
tylko problem jest taki ze przypisuje to usera id_osoby wartosc 0, a nie ta jaka faktycznie id_osoby ma w tabeli osoba... w czym rzecz (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) dodałem:
i wszystko działa (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) tu znalazłem odpowiedź: http://pl.php.net/manual/pl/mysqli.insert-id.php dzieki (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 28.09.2025 - 12:33 |