![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 24.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Chodzę teraz do 1 klasy w LO kierunek mat-inf (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . Zamierzam iść na jakieś studia informatyczne (programowanie). Może UW. I mam takie pytanie bo będę zdawał napewno matematyke rozszerzoną, polski podstawowy i zastanawiam się nad tym czy lepiej zdawać angielski rozszerzony czy fizykę rozszerzoną (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Bo fizyki i anglika rozszerzonego nie dam rady chyba. Jeszcze myślałem nad informatyką ale nie wiem czy ona ma sens (programować trochę umiem glownie w php i c++). Z góry dziękuje za odp. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Ten post edytował noon 24.01.2010, 23:05:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 4 Dołączył: 22.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź kryteria rekrutacji na kierunki na które chciałbyś się dostać. Może się okazać że do rekrutacji będzie się liczył język i wtedy lepiej wybrać go na poziomie rozszerzonym niż jakiś inny przedmiot i język w podstawie.
Ja jestem teraz w III LO i w tym roku piszę maturę, chcę dostać się na AGH tak więc zdaję matematykę rozszerzoną, polski podstawowy i francuski dwujęzycznie (wystarczy że zdam i przy rekrutacji mam maks punktów z języka). Dodatkowo wybrałem informatykę rozszerzoną jednakże tylko po to aby się sprawdzić, bo nie liczy się ona przy rekrutacji. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja za rok będę miał owy dylemat i już zdecydowałem.
Do lepszych szkół jest zazwyczaj potrzebna matma na roz. i jakieś dodatkowe przedmioty - często nie określone. To są wymagania gdzieś z warszawy nie pamiętam: (sztuczna inteligencja/robotyka) - mat roz. min 80% - 3 dodatkowe (jakiekolwiek) i tu było powiedziana że w sumie 220pkt I jak są pkt liczone, podstawa 3% 1 pkt, roz 1% 1pkt. Więc w sumie trzeba brać 4 rozszerzone i mieć po 80%, jakaś paranoja. (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) Tak ogólnie opłaca się brać: mat, fiz, ang jak dasz rade to roz. i się już możesz dostać do wielu szkół. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
To zaczyna być jak telenowela. Co maturzysta to pyta się do jakiej szkoły iść lub co ma pisać na maturze. Są informatory, strony www, określ sobie kierunek na jaki chcesz iść i sprawdź tegoroczne wymagania rekrutacyjne.
Temat zamykam, jest już parę takich, wystarczy ich. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.09.2025 - 10:32 |