![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 9 Dołączył: 12.04.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witajcie
Na wielu większych serwisach pokroju filmweb.pl, nasza-klasa.pl Występują przy przeciążonych serwerach okienka informujące o tym i zatrzymujące pracę skryptu I tutaj nasuwa się moje pytanie Czy oni pobierają z serwera jakie jest zuzycie serwera i przedstawiaja to tak (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif) [PHP] pobierz, plaintext
Czy po prostu dodają warunek z bazy [PHP] pobierz, plaintext
PS: Jaką polecacie dobrą klasę do własnych sesji tzn. bez użycia $_SESSION tylko własna z (cookie,sql) Z góry dzia (IMG:style_emoticons/default/aaevil.gif) Pzdro (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Ten post edytował cv65 24.01.2010, 13:43:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 14 Dołączył: 21.01.2009 Skąd: Mszczonów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teoretyzując, bo pomysł jakiś mam, ale czy to jest możliwe.
Na początku skryptu:
A potem gdzieś pod koniec:
Chociaż, z drugiej strony to z ilością użytkowników jest chyba lepsze. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
lub .htaccess i przekierowanie kiedy apache pokaże kod 503 // przeciążęnie serwera
można też przez sprawdzanie w postaci liczby aktywnych sesji w systemie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 9 Dołączył: 12.04.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
lub .htaccess i przekierowanie kiedy apache pokaże kod 503 // przeciążęnie serwera można też przez sprawdzanie w postaci liczby aktywnych sesji w systemie O tym nie pomyślałem oczywiście ++ dla ciebie jeżeli zna ktoś jeszcze inne rozwiązania to piszcie Aha i zna ktoś taką klasę jak napisałem w 1 poście |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 06:41 |