![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 7 Dołączył: 24.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, od 2 godzin próbuje dodać własną metodę w jquery.validate
o dziwo przy zalogowanym użytkowniku pobiera mi i zwraca poprawne dane ajaxem, natomiast przy niezalogowanym użytkowniku tak jakby w ogóle ajax źle pobierał dane (ale to pewno moje przeoczenie/zmeczenie), wiec tak trochę skryptu
Utworzyłem konto L: login H: zaq http://rj.zgo.pl/users/rej2 możliwość odpalenia recznie skryptu ajax http://rj.zgo.pl/users/sprawdz_ajax/login/login //istnieje w bazie http://rj.zgo.pl/users/sprawdz_ajax/login/login_zly //nie istnieje w bazie @hehe będzie trzeba zmienić parametry@ Apropo jeszcze mnie irytują dwa małe błędy 2. w trakcie pierwszej walidacji do klasy error wysiedlają się dwie ikonki po boku tekstu, następnie po kolejnej walidacji znikają, nie wiem czym to jest spowodowane 3. Dwie linijki zakomentowane przy :unhighlight i :highlight a dokładnie nie chce mi dodać klasy wyświetla błąd Błąd: validClass is not defined |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Chciałem sprawdzić co i jak, ale otrzymałem błąd: "Error: The requested address '/users/home' was not found on this server." Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 7 Dołączył: 24.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"Error: The requested address '/users/home' was not found on this server." Po zalogowaniu przenosi właśnie do tego widoku, wystarczy wpisać /users/rej2 @edit przed chwilą zauważyłem ze jak nie jestem zalogowany to wyświetla mi błąd: Błąd: $.data(element.form, "validator") is undefined a gdy zaloguję sie to ten bład znika ;/ FireBug $.data(element.form, "validator") is undefined rules() jquery...date.js (wiersz 121) (?)() rej2 (wiersz 88) ready() jquery-1.4.js (wiersz 387) DOMContentLoaded) jquery-1.4.js (wiersz 722) var settings = $.data(element.form, 'validator').settings; jquery...date.js (wiersz 121) Ten post edytował fenix.robi 24.01.2010, 11:36:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 5.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat errorElement: "span" tu przypisujesz element dla erroru który doda classe ale w bibliotece a ty dodatkowo dodajesz ją w highlight Cytat highlight: function(element, errorClass) { //$(element.form).find("span[id=after_" + element.id + "]").addClass(errorClass).removeClass(validClass); $(element.form).find("span[id=after_" + element.id + "]").addClass(errorClass); }, unhighlight: function(element, errorClass) { //$(element.form).find("span[id=after_" + element.id + "]").removeClass(errorClass).addClass(validClass); $(element.form).find("span[id=after_" + element.id + "]").removeClass(errorClass); $(element.form).find("span[id=after_" + element.id + "]").text("Poprawne"); } |
|
|
![]()
|
|
@dante dzięki, pomogło na 2, lecz nie dodaje mi jakoś klasy valid (validClass) czyli pkt 3 (tzn powinna się pokazać ikonka valid.gif)
Ten pierwszy błąd mnie prześladuje, nie mogę dodać do rules bo atrybut name muszę zostawić w takiej postaci jakiej jest, wrzuciłem do biblioteki funkcję
oraz komunikat do mesege, lecz zawsze czy zwraca 0 czy 1 zawsze jest błąd formularza |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:58 |