![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
proszę o ocenę oraz propozycje co można by bylo zmienić.
sklep Ten post edytował kempas 22.01.2010, 12:02:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 16 Dołączył: 4.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
standardowo az do bolu
a wykonanie nie powala |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki fly474 za literówki i sugestie. czcionka faktycznie jest mniejsza.
koderrr - sklep standardowy celowo wybrany, wykonanie nie powala, ale może byś coś napisał lub zaproponował co by zmienić. takie posty jak twój za wiele nie pomagają (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 16 Dołączył: 4.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
stopka i top sa bardzo brzydkie , bez urazy (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ehh jak ja nie rozumiem ludzi którym szkoda wydać 300zł aby mieć ładną grafikę sklepu. Jakbyś otwierał normalny sklep to też byś oszczędzał na farbach, lakierach itp. ?
|
|
|
![]()
|
|
stopka i top sa bardzo brzydkie , bez urazy (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) jaka uraza, przynajmniej teraz wiem co się nie podoba (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ehh jak ja nie rozumiem ludzi którym szkoda wydać 300zł aby mieć ładną grafikę sklepu. Jakbyś otwierał normalny sklep to też byś oszczędzał na farbach, lakierach itp. ? Nie chodzi mi by ktoś mi robił szatę, tylko samemu chce ją zrobić, dlatego też dałem post-a i chyba po to jest ten dział forum aby pisać swoje opinie, a nie gnać i dawać komuś od razu zarobić na starcie. Jak bym otwierał normalny sklep to na farbie bym nie oszczędzał, ale jeżeli bym nie musiał nie zlecałbym całego malowania lub częściowego - wzory itp. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 14 Dołączył: 12.01.2006 Skąd: Gotham City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiczowaty i nieestetyczna ta szata. Złe kolory. Brzydki nagłówek.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
co można zmienić ?
wszystko .... prócz silnika ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Jak bym otwierał normalny sklep to na farbie bym nie oszczędzał, ale jeżeli bym nie musiał nie zlecałbym całego malowania lub częściowego - wzory itp. A jak nie potrafiłbyś malować? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Z mojej strony standardowa lista (bo rozumiem, że masz ambicje zrobić to samemu, a nie schować do kieszeni trochę pieniędzy...): [-]Kolory - sam odcień zieleni nie jest najpiękniejszy, a w połączeniu z czerwonym, granatowym, białym i czarnym wydaje się być niezwykle brzydką tęczą. Nie uważasz, że trochę dużo tych kolorów? Przytul dwa...no trzy fajniejsze kolory i z nimi zostań. [-]Uważam, że top jest bardzo słaby. W skrócie: w moich oczach używasz zbyt "mocnego" gradientu (zielony do białego) - uważam, że lepiej wyglądałby stonowany. Porozrzucane napisy sprawiają wrażenie dezorganizacji, chaosu. Jeżeli ta grafika po lewej to logo... to ciężka sprawa. Osobnym tematem byłoby wtedy jego "odświeżenie". [-]Typografia. Mnogość rozmiarów/kolorów/ itd. czcionek mnie osobiście poraża. "Witamy w sklepie internetowym" jest przez to np. niezauważalne. Taka ilość czcionkowego szaleństwa nie tylko nie pozwala spokojnie "porozglądać" się po sklepie, ale i (moim zdaniem oczywiście) wygląda kiczowato. Przecież nie można wyróżnić zawartości całego sklepu, bo to przeczy idei wyróżnienia (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . [-]W tym przypadku zaokrąglony top i kanciaste belki nie wyglądają rewelacyjnie. [-]Formatowanie zawartości (np. tutaj: http://www.sklep-dekoracje.pl/art-florystyczne-pl/) - lista kropeczkowa z jednoczesną listą "-" w zawartości. Poza tym popracowałabym nad stałym rozmiarem miniaturek lub chociaż stałym rozmiarem ramki. Uważam, że teraz lista produktów nie wyglądana na formatowaną. [+]Za chęci i ambicje zrobienia tego samodzielnie. Generalnie uważam, że do zmiany lub poprawki jest niemalże wszystko. Ale gartuluję odwagi do rzucenia się na taki projekt! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
dziękuję za słowa krytyki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Czy mógłby ktoś podesłać link do jakiegoś przykładowego szablonu który kolorystycznie by pasował do tej tematyki, na których mógłbym się kierować w doborze odcieni i samych kolorów. Zmieniłem top na logo firmy, określający ogólnie co jest w sklepie. Te kolory z logo są kolorami firmy. Zmieniłem też kolor tła ale wydaje mi mi się również niepasujący. Jak wam sie podobają te szablony: Szablon 1 Szablon2 Ten post edytował kempas 24.01.2010, 16:14:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 23 Dołączył: 2.10.2007 Skąd: Słupsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aż oczy mnie zabolały od tego połączenia zielonego z żółtym na belkach :/
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 22:11 |