Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> ocena szaty sklepu
kempas

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

proszę o ocenę oraz propozycje co można by bylo zmienić.
sklep

Ten post edytował kempas 22.01.2010, 12:02:57
Go to the top of the page
+Quote Post
askone

-----

Hej

• Skoro to sklep z artykułami dekoracyjnymi, kwiatami itp rzeczami to proponuję jako tło w górnym banerze dać coś innego niż tylko zielony gradient - może właśnie jakiś kolaż artykułów oferowanych przez sklep
  • wydaje mi się że w boxie "bestsellery" czcionka przedmiotów jest większa niż czcionka numeracji
  • "podawając" - takiego słowa nie ma w słowniku polskiego - zamień na "podając"
  • literówka "konukrecji"
  • podoba mi się znak wodny w boksach
  • box "nowości" - wydaje mi się, że pomimo iż tekst jest wyśrodkowany względem zdjęcia przedmiotu to względem boksu wyświetla się zbyt mocno po prawej stronie
Ok - to tyle (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Pozdrawiam
+Quote Post
koderrr

-----

standardowo az do bolu
a wykonanie nie powala
+Quote Post
kempas

-----

dzięki fly474 za literówki i sugestie. czcionka faktycznie jest mniejsza.
koderrr - sklep standardowy celowo wybrany, wykonanie nie powala, ale może byś coś napisał lub zaproponował co by zmienić. takie posty jak twój za wiele nie pomagają (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
koderrr

-----

stopka i top sa bardzo brzydkie , bez urazy (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
+Quote Post
Moli

-----

Ehh jak ja nie rozumiem ludzi którym szkoda wydać 300zł aby mieć ładną grafikę sklepu. Jakbyś otwierał normalny sklep to też byś oszczędzał na farbach, lakierach itp. ?
+Quote Post
kempas

-----

Cytat(koderrr @ 22.01.2010, 12:54:58 ) *
stopka i top sa bardzo brzydkie , bez urazy (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

jaka uraza, przynajmniej teraz wiem co się nie podoba (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Cytat(Moli @ 22.01.2010, 12:56:59 ) *
Ehh jak ja nie rozumiem ludzi którym szkoda wydać 300zł aby mieć ładną grafikę sklepu. Jakbyś otwierał normalny sklep to też byś oszczędzał na farbach, lakierach itp. ?

Nie chodzi mi by ktoś mi robił szatę, tylko samemu chce ją zrobić, dlatego też dałem post-a i chyba po to jest ten dział forum aby pisać swoje opinie, a nie gnać i dawać komuś od razu zarobić na starcie.
Jak bym otwierał normalny sklep to na farbie bym nie oszczędzał, ale jeżeli bym nie musiał nie zlecałbym całego malowania lub częściowego - wzory itp.
+Quote Post
emp

-----

Kiczowaty i nieestetyczna ta szata. Złe kolory. Brzydki nagłówek.
+Quote Post
itsme

Grupa: Zarząd

co można zmienić ?
wszystko .... prócz silnika ...
+Quote Post
Daiquiri

Grupa: Administratorzy

Cytat(kempas @ 22.01.2010, 13:11:25 ) *
Jak bym otwierał normalny sklep to na farbie bym nie oszczędzał, ale jeżeli bym nie musiał nie zlecałbym całego malowania lub częściowego - wzory itp.
A jak nie potrafiłbyś malować? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Z mojej strony standardowa lista (bo rozumiem, że masz ambicje zrobić to samemu, a nie schować do kieszeni trochę pieniędzy...):
[-]Kolory - sam odcień zieleni nie jest najpiękniejszy, a w połączeniu z czerwonym, granatowym, białym i czarnym wydaje się być niezwykle brzydką tęczą. Nie uważasz, że trochę dużo tych kolorów? Przytul dwa...no trzy fajniejsze kolory i z nimi zostań.
[-]Uważam, że top jest bardzo słaby. W skrócie: w moich oczach używasz zbyt "mocnego" gradientu (zielony do białego) - uważam, że lepiej wyglądałby stonowany. Porozrzucane napisy sprawiają wrażenie dezorganizacji, chaosu. Jeżeli ta grafika po lewej to logo... to ciężka sprawa. Osobnym tematem byłoby wtedy jego "odświeżenie".
[-]Typografia. Mnogość rozmiarów/kolorów/ itd. czcionek mnie osobiście poraża. "Witamy w sklepie internetowym" jest przez to np. niezauważalne. Taka ilość czcionkowego szaleństwa nie tylko nie pozwala spokojnie "porozglądać" się po sklepie, ale i (moim zdaniem oczywiście) wygląda kiczowato. Przecież nie można wyróżnić zawartości całego sklepu, bo to przeczy idei wyróżnienia (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .
[-]W tym przypadku zaokrąglony top i kanciaste belki nie wyglądają rewelacyjnie.
[-]Formatowanie zawartości (np. tutaj: http://www.sklep-dekoracje.pl/art-florystyczne-pl/) - lista kropeczkowa z jednoczesną listą "-" w zawartości. Poza tym popracowałabym nad stałym rozmiarem miniaturek lub chociaż stałym rozmiarem ramki. Uważam, że teraz lista produktów nie wyglądana na formatowaną.
[+]Za chęci i ambicje zrobienia tego samodzielnie.

Generalnie uważam, że do zmiany lub poprawki jest niemalże wszystko. Ale gartuluję odwagi do rzucenia się na taki projekt! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
kempas

-----

dziękuję za słowa krytyki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Czy mógłby ktoś podesłać link do jakiegoś przykładowego szablonu który kolorystycznie by pasował do tej tematyki, na których mógłbym się kierować w doborze odcieni i samych kolorów.
Zmieniłem top na logo firmy, określający ogólnie co jest w sklepie. Te kolory z logo są kolorami firmy.
Zmieniłem też kolor tła ale wydaje mi mi się również niepasujący.

Jak wam sie podobają te szablony:
Szablon 1
Szablon2

Ten post edytował kempas 24.01.2010, 16:14:15
+Quote Post
jareeny

-----

Aż oczy mnie zabolały od tego połączenia zielonego z żółtym na belkach :/
+Quote Post
kempas

-----

Cytat(jareeny @ 24.01.2010, 16:00:50 ) *
Aż oczy mnie zabolały od tego połączenia zielonego z żółtym na belkach :/

To juz zostało zmienione na jednokolorowe elementy
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 17.09.2025 - 22:11