![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Postaram się w jak najprostszy sposób wytłumaczyć mój problem. Chciałbym wyłączyć uwzględnianie wielkości liter dla mojego "input", ponieważ jestem zielony jeżeli chodzi o js, dlatego skierowałem się z problemem do Was. Tutaj znajdziecie demo skryptu: http://nakajima.github.com/jquery-livesearch/ Przykład mojego problemu: Powiedzmy, że chcemy wyszukać "Cleo Turcotte", jednakże musimy uwzględnić wielkość liter, inaczej wyszukiwarka nie znajdzie żadnego rekordu dla "cleo", ja natomiast chciałbym aby było na odwrót. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 27 Dołączył: 30.10.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten skrypt uzywa wbudowanego selektora jquery :contains, ktory uwzglednia wielkosc liter, wiec pozostaje zmiana sposobu porownywania wartosci szukanej z lista do przeszukania.
Trzeba wprowadzic 2 zmiany do skryptu: 1) Dodanie nowego selektora jquery, ktory ignoruje wielkosc znakow. Dodaj ponizszy kod na koncu pliku jquery.js:
2) Podmiana selektora w pliku jquery.livesearch.js: linia 14, zmiana na
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje za pomoc w rozwiązaniu problemu!
Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 23:31 |