![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki kawałek kodu
który chcę aby został wysłany email gdy id w tabeli kody jest po podzieleniu na 10 liczbą całkowitą, czyli np. 16 a nie 16,4, ale nie działa jak należy i wysyła za każdym razem bez względu na wynik. Czy można to jakoś bardziej sensownie zrobić ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Nigdzie nie tworzysz tablicy z wynikami zwróconymi z zapytania, tylko próbujesz usyskać resztę z dzielenia czegoś, co jest zasobem mysql, przez 10. To się nie może udać, więc wyrażenie $wyslsms[id]%10 zamiast oczekiwanego wyniku zwraca Ci false, a nie resztę z dzielenia. A false to 0. Dlatego warunek
zawsze będzie spełniony i zawsze wyśle Ci maila. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 1 Dołączył: 6.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak. A następnym razem poczytaj więcej o pobieraniu danych z baz mysql.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 1 Dołączył: 4.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie znam się, ale jeśli $data['id'] to jakiś string to spróbuj go najpierw zamienić na inta za pomocą intval()
|
|
|
![]()
|
|
temat do zamknięcia. Problem rozwiązałem poprzed dodanie do zapytania warunku id like '%0' czyli biorę tylko dziesiętne liczby i o to mi chodziło. Pozdrawiam i dizęki za chęć pomocy.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:53 |