![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2002 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
szybkie pytanie: czy da sie zamienic kolejnosc kolumn w bazie? oczywiscie w inny sposob niz kopiowanie calej tabeli przez select insert.. czy musze przerzucac tabele?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%)
|
Po co Ci to?? Mozesz przeciez wybrac sobie kolumny w dowolnej kolejnosci.
Wydaje mi sie,z e nie da sie tego zrobic. Najprostsze (chyba) rozwiazanie to CREATE TABLE nazwa (...) SELECT pole2, pole1,... FROM ... |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2002 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
wiem wiem ze moge select i insert nawet to napisalem w poscie, pytalem czy jest jakos moze indexowana kolejnosc i czy nie mozna tego poleceniem sql zalatwic - z ciekawosci i dla uproszczenia drobnego sprawy o pare sekund :)
a po to, ze 1. zrobilem sobie systemik, ktory automatycznie mi generuje panel administracyjny do tabel, a takiej opcji mu jeszcze nie zrobilem :) i chyba nie zamierzam 2. nawet uzupelnianie danych w phpmyadminie jest upierdliwe.. ok, jak nie ma mozliwosci to zrobie kopia przez select insert - pozdrawiam :) |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.12.2025 - 20:04 |