![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki problem... Po napisaniu pliku z logowaniem pojawiają mi się błędu (Jeszcze przed chwilą te logowanie działało z tymi błędami, teraz już padło zupełnie) Czy ktoś może mi pomóc (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) plik logowanies.php
plik funkcje.php
a o to i błędy... Notice: Undefined index: login in C:\Program Files\Wamp\www\logowaniea.php on line 6 Notice: Undefined index: pass in C:\Program Files\Wamp\www\logowaniea.php on line 7 Notice: Undefined index: admin in C:\Program Files\Wamp\www\logowaniea.php on line 20 Notice: Undefined index: p in C:\Program Files\Wamp\www\logowaniea.php on line 20 Notice: Undefined index: admin in C:\Program Files\Wamp\www\logowaniea.php on line 31 Z góry dzięki za info (siedzę nad tym cały dzień i zaczyna mnie to wkurzać (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) ) Ten post edytował Ociu 10.01.2010, 08:21:35
Powód edycji: [Ociu]: Poprawiłem bbCode
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Użyj BBcode do osadzenia kodu.
EDIT: nie masz zadeklarowanych tych zmiennym, jak chcesz się połączyć z bazą? Co zawiera plik funkcje.php? Wróżka ma w tym roku wolne... Ten post edytował Kshyhoo 9.01.2010, 22:19:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale jak to nie są zadeklarowane (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
To czemu to poprawnie działa (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Jestem laikiem więc może spróbujesz mi to wytłumaczyć lub poprawić, żebym mógł zobaczyć jak to ma wyglądać(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Użyj sobie Googli do przetłumaczenia:
Cytat Notice: Undefined index: login in C:\Program Files\Wamp\www\logowaniea.php on line 6 To nic innego, jak: Cytat Uwaga: Nie zdefiniowany index: login w C:\Program Files\Wamp\www\logowaniea.php w linii 6 co pozwala mi sądzić, że mam rację;p Pokaż, jak łączysz się z bazą. |
|
|
![]()
|
|
Z bazą łączę się poprzez plik funcje.php - kod powyżej
|
|
|
![]()
|
|
Wklej zawartość tego pliki, kod do połączenia z bazą.
|
|
|
![]()
|
|
Gdzie mam wkleić (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
Zawartość pliku funkcje.php do logowanies.php (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (To chyba bez różnicy, bo u mnie jest on zaimplementowany) Czy na forum mam Ci wkleić (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (na forum jest w pierwszej wypowiedzi) |
|
|
![]()
|
|
Sorry, nie zauważyłem, że edytowałeś pierwszy post.
Ten post edytował Kshyhoo 9.01.2010, 23:27:54 |
|
|
![]()
|
|
Powód edycji: [Ociu]: Poprawiłem bbCode
|
|
|
![]()
|
|
U mnie skrypt śmiga. Sprawdź, czy wpisałeś dobrze dane do połączenia z bazą (hasło). Plik funkcje.php na pewno jest w tej ścieżce?
|
|
|
![]()
|
|
U mnie skrypt też ogólnie działa, łączy się z bazą, pojawia mi się okno do loginu i do hasła, login i hasło jest weryfikowane, jeśli jest złe to pojawia się komunikat, że jest błędne, jeśli jest dobre to przechodzi mi do strony do której chcę, ale pojawiają się te nieszczęsne błędy, które brzydko wyglądają.
|
|
|
![]()
|
|
Bo nie masz zasięgu tychże zmiennych. Nie znam struktury plików, więc mogę tylko gdybać. Możesz użyć @, żeby wytłumić błędy, ale to nie jest dobra praktyka:
Możesz też użyć kodu po session_start();: żeby wyświetlić wszystkie błędy, może coś tam się pojawi... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Przypominam o używaniu odpowiedniego bbCode.
|
|
|
![]()
|
|
Zaczynam się gubić, Ty masz plik logowaniea.php, czy logowanies.php?
|
|
|
![]()
|
|
Mam plik i logowanies.php i logowaniea.php, ale okey sam już poradziłem sobie z problemem. Po prostu odwoływałem się do zmiennych, które były puste i dlatego wywalało błędy. Przypisałem wartości początkowe tych zmiennych i skrypt działa. Z góry dzięki, pozdrawiam, adam12101986
|
|
|
![]()
|
|
Można wiedzieć, po co dwa pliki logowania?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.09.2025 - 20:23 |