![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po wybraniu schematu wybierania w okienku <option> pojawiają się napisy undefinef a powinno być dla pierwszego schematu red,green,blu...
kolory się zmieniają zgodnie ze skryptem, chodzi o samo wyświetlanie. oto kod:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw zapytam po co robisz dwie prawie identyczne funkcje? Można to upchnąć w jednej.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
2 funkcje robie dlatego, że się uczę, z Ajaxem mam doczynienia 2 dzień i testuję sobie przykłady z książki, w której jest masa błędów, staram się sam dochodzić do tych błędów, ale z tym juz nie potrafię sobie poradzić dlatego proszę o pomoc. Pozdrawiam
P.S. Teraz, dzięki Tobie już wiem że można to upchnąć w jednej:) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może się mylę, ale aby zabierać się za Ajax'a należy znać podstawy(minimum) Javascript.
Podsumuję to tak: Uczyłem się Ajaxa z książki, czytałem te masy kodów, starałem się wyłapywać błędy i je poprawiać, gdy dłużej będziesz walczył z Ajaxem w "czystej" postaci, dowiesz się, że to są katusze np. dostosowywanie kodu do różnych przeglądarek. Dlatego doradzę Ci na wejściu w tą technologię, użyj jakiejś biblioteki, osobiście uczyłem się na jQuery i tak się przyzwyczaiłem, że bym jej nie zmienił na żadnego mintAjax czy MooTools. Ten post edytował fifi209 9.01.2010, 21:20:52 |
|
|
![]()
|
|
No ja bardzo chętnie nauczę się jquery i tez tak naprawdę chciałbym zająć się tylko tym, jednak nie mam pojęcia skąd wziąć źródła? czy z internetu? Są jakieś kursy jquery?
A jeszcze mam takie pytanie czym się różni Ajax od GWT? No i tak na marginesie... Czy ktoś zna odpowiedź na moje pytanie w temacie?(IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
http://ferrante.pl/page/3/?s=jquery
Źródła jquery z ich strony (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 7 Dołączył: 19.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Praktycznie nikt nie pisze już obsługi AJAX w czystym JS, to zwykła strata czasu. Tak jak przedmówca polecam jQuery.
Odnośnie błędu to możesz sprawdzić erratę. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.09.2025 - 22:09 |