![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż, po korciło mnie aby zobaczyć czy najnowsze ubuntu jest fajne. Co uskuteczniłem.
Teraz mam do was pytanie jak pozbyć się Ubuntu i zrobić aby Winda 7 ładowała się po staremu, bo jak wywalę partycję z ubuntem to mi wywala błędy Gruba. Próbowałem zaradzić i z pomocą instalki windy dałem mu aby naprawiał mi startowe sprawy, ale pomielił i nic z tego nie wyszło, musiałem znowu zainstalować ubunta aby móc wleźć do windy. |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
ja pamiętam że robiłem to w ten sposób iż wkładałem płytkę odpalałem konsole odzyskiwania wpisywałem 2 komendy fixmbr i fixboot to naprawia bootowanie przez Winde później już możesz swobodnie Ubunciaka wywalić (nie wiem czy taki myk działa pod 7).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki sprawdzę, pewnie działa. Choć w poprzednich przy narawianiu wyświetlała się konsola, a w 7 menu... sprawdzę i dam znać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 17 Dołączył: 19.03.2006 Skąd: z kosmosu ;) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się, że poprzez płytę livecd SUPER GRUB DISK można wpisać MBR windozy.
-- WebNuLL |
|
|
![]()
|
|
Komendy podobne ale wsadzę (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
bootrec.exe /fixmbr bootrec.exe /fixboot A podpowiedzcie mi co można zrobić bo winda wywala mi błąd jak próbuję wysadzić w powietrze partycję po ext3. (Na tej partycji instalowałem sobie SUSE, ale jakieś błędy zgodności pakietów mi wyskoczyły i się wkurzyłem i zresetowałem kompa). |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
ale jaki błąd?
|
|
|
![]()
|
|
hmm zniknęła mi gdzieś ta partycją (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
No dobra a czym złączyć porozbijane partycje? Naturalnie chodzi mi o danowo bezstratnie. |
|
|
![]()
|
|
niech google prowadzi Cie ścieżką mocy: KLIK
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 05:09 |