![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam formularz wprowadzanie w pliku html: I skrypt żeby to słał:
Wszystko ładnie śmiga, ale na maila wysyłane są tylko wartości z pola content reszta , czyli imie i nazwisko, oraz mail, nie , jak zrobić żeby było normalnie wysyłane w treści maila ? Oraz zamiast $header = "From: strona@etyczne.com \nContent-Type:". zdeklarować zmienną w imput żeby wklejana była w miejsce strona@etyczne.com. Proszę o pomoc wciąż kombinuje i albo błąd albo jakaś maniana.... (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif) Ten post edytował erO_ 3.01.2010, 20:35:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 1 Dołączył: 13.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@$imie_nazwisko = $_POST['imie_nazwisko']; @$e_mail = $_POST['e_mail']; @$content = $_POST['content']; $header = "From: strona@etyczne.com \nContent-Type:". ' text/plain;charset="iso-8859-2"'. # "\nContent-Transfer-Encoding: 8bit"; if (mail($adresat, 'etyczne.com - Kontakt', $content, $header)) popatrz tylko ze zapisujesz do zmiennej $email i imie_nazwisko ale nie wykorzystujesz ich podczas wysylania przyklad z mojej funkcji wysylajacej
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zgadza się też tak kombinowałem, ale jak zapisze to w ten sposób:
Niestety wyrzuca mi błąd... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 1 Dołączył: 13.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo musi wyrzucac, masz za duzo zmiennych w tym wywolaniu
konstrukcja funkcji mail wyglada tak popatrz na ta linie mojego kodu:
zrob tak zeby tutaj w jednej zmiennej bylo wszystko do wyslania a potem wyslij w zmiennej $content(u Ciebie) przeanalizuj moj kod i podstaw pod swoj przyklad i bedzie ok Ten post edytował filon 3.01.2010, 21:04:11 |
|
|
![]()
|
|
Nooo dzięki śmiga jak złotko (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Jeszcze pytanko jak zorbić żeby przychodziło z maila podanego w formularzu jak dałem
To pokazuje adres serwera nie podany w formularzu. Aha jeszcze jedno najważniejsze w sumie czy jest możliwość żeby po wysłaniu maila nie wywalało komunikatu Tylko przekierowywało na jakiś adres? |
|
|
![]()
|
|
co do pytania pierszego to tez zerknij do mojego kodu (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) i zauwaz roznice:
co do drugiego: zamiast daj Ten post edytował filon 3.01.2010, 21:22:17 |
|
|
![]()
|
|
Dziękuje lata jak ta lala (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) trybialne pytania, ale jak się nauczę nie będę już takich zadawał ;>
|
|
|
![]()
|
|
z czasem nauka sie zwroci (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Ps. nie trybialne a trywialne (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 08:40 |