![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co pisać w php tak dla treningu i ćwiczeń? Podajmy różne przykłady z podziałem od bardzo początkujących, początkujących, średnich itd.. Mogą być popularne skrypty ale również indywidualne, oryginalne pomysły. Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 40 Dołączył: 26.08.2009 Skąd: Kobiernice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
JA na początek stworzyłem Quiz i Rejestracje/ Logowanie(mało bezpieczne), bawiłem się z formularzami. Polecam ćwiczyć formularze (zabezpieczanie, optymalizacja)
-------------------- // NOPE
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 32 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja po przeczytaniu jakiegoś kursu (słabego, po którym umiałem bardzo, bardzo niewiele) wkręciłem się na Admina w grze MMORPG. Ma się wtedy dostęp do ogromnej ilości kodu, którego czytanie jest świetnym treningiem. Wprowadza się drobne poprawki i modyfikacje, aż w końcu można się tym kodem bawić dowolnie. Poza tym w projekcie takiej gry przeważnie pracuje kilku programistów, więc dodatkowo otrzymujesz nauczycieli for free. Moim zdaniem to jedno z lepszych rozwiązań, nie wymagające wielkiego nakładu starań, a przynoszące znaczne korzyści.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 68 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mój pierwszy skrypt poza hello world, to był zgadnij jaką mam liczbę taka prosta gra pozwalająca poćwiczyć podstawowe podstawy, później standardowo, księga gości, newsy, komentarza, ocenianie, wysyłanie maili itd.
-------------------- Pomogłem? wyraź to i kliknij "Pomógł"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wcześniej zajmowałem się trochę Delphi. Przygodę z PHP zacząłem od pisania MMORPG (od początku OOP), początkowo na bazie jakiejś galerii zdjęć
![]() Ja polecam coś dużego (jak na początek oczywiście). Nie ważne, że nie wyjdzie, ale więcej się nauczysz niż rozwiązując standardowe problemy po raz setny. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:24 |