![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
czy jest możliwość wyświetlenia wyniku działania skryptu php nie używając php? Może javascript wykona skrypt i wyświetli tylko wynik. Albo jakiś inny sposób. Dziękuje z góry za zainteresowanie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat czy jest możliwość wyświetlenia wyniku działania skryptu php nie używając php? Tak, prawdopodobnie ta sytuacja ma miejsce, kiedy czytasz tę odpowiedź (zapewne nie posiadasz php, a czytasz ten tekst wyciągnięty z bazy danych za pomocą php właśnie ) ![]() Cytat Może javascript wykona skrypt i wyświetli tylko wynik Może. Zapoznaj się z technologią ajax (komunikacja skryptów javascript <----------> php) poszukaj, google pomaga. Napisz może, co chcesz zrobić i jaki masz w tym cel to będzie nam wszystkim łatwiej ![]() Ten post edytował darko 22.12.2009, 01:24:41 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znam podstawy ajaxa, ale miałem nadzieje na łatwiejsze rozwiązanie coś w stylu np. podania jako atrybut src znacznika <script> pliku, który ma być wykonany.
Generalnie to jest tak. Mam stronę postawioną na joomli. Jest na niej zagadka dźwiękowa(odtwarzacz flash) i w zależności od godziny skrypt generuje ten sam kod tylko różnie się atrybutem podanym do odtwarzacza. Czyli w zależności od godzinny inny dźwięk jest odtwarzany. Na stronie wyświetlam to jako moduł. Ale chciałbym mieć też możliwość wstawienia tej zagadki w środku artykułu, w którym można używać tylko HTMLa lub javascript. Jakieś pomysły bo ja od wczoraj na nic nie wpadłem. Nie koniecznie musicie podawać na tacy - choć byłoby wskazane bo termin w plecy trochę - ale przynajmniej jakieś wskazówki w jaki sposób to zrobić ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie możesz sobie tego flashowego playera oasdzić w htmlu jako object ? Nie widzę tu zastosowania php.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Do odtwarzacza jest podawana zagadka dźwiękowa za pomocą zmiennej GET, która przybiera różną wartość w zależnosci od godziny i danych z bazy danych. W panelu można sobie wgrywać nowe zagadki dźwiękowe które są przekazywane do odtwarzacza jako zmienna GET.
|
|
|
![]()
|
|
Wyślij do odtwarzacza żądanie ajaxowe z odpowiednimi parametrami, piszesz, że możesz korzystać z javascript więc spróbuj. Co do właściwości src dla znacznika script to nie doradzę, bo nie wiem w jaki sposób można byłoby to połączyć: <script src="sciezka_do_odtwarzacza.swf?param1=wartosc1¶m2=wartosc2"> ?
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 16:44 |