![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 18 Dołączył: 17.04.2006 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Stoję drugi dzień przed odwiecznym problemem styli i obrazków. Wykorzystuje linki bezwzględne w kodzie html. Strona na serwerze umieszczona w katalogu głównym działa bezproblemowo. Na lokalnym znajduje się w podfolderze "test". Stąd problemy, nie mogę ustawić przekierowania na ten folder, tak by mi działały style. Mod_rewrite włączony i przekierowania działają. Podam prosty przykład: .htaccess
plik index.php w podkatalogu /test
Próbowałem na wiele sposobów i odpalając localhost/test obrazek jest, zaś localhost/test/cos/tam już go nie ma. Ten post edytował camikazee 18.12.2009, 11:10:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strona na serwerze umieszczona w katalogu głównym działa bezproblemowo. Na lokalnym znajduje się w podfolderze "test". To po co walczysz, żeby na localhoście się to wyświetlało, skoro i tak finalnie będzie tam, gdzie działa? Jeśli koniecznie musisz widzieć te obrazki na localhoście w folderze, to zainteresuj się VirtualHost / vHost w Apache i ustaw sobie na localhoście serwis pod jakąś domenką, zamiast trzymać w katalogu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 18 Dołączył: 17.04.2006 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To czytałem zanim napisałem posta, ale i tak musiałem zastosować dodatkową zmienną w szablonach ze ścieżką. Za to najlepszym rozwiązaniem okazał się Virtual Host, działa idealnie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 18:09 |