![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jak w zapytaniu SQL zdefiniować wyświetlenie zmiennych z listy rozwijanej?
$query='SELECT * FROM temperatura WHERE data_pom>="'.$_POST['data'].'"i jednocześnie=<"'.$_POST['data1'].'"'; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 855 Pomógł: 145 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: High Memory Area Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod WHERE data_pom BETWEEN $data AND $data1 I nie wstawiaj bezpośrednio danych z POST tylko najpierw przepuść je przez mysql_real_escape_string |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 855 Pomógł: 145 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: High Memory Area Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z całą pewnością nie =< bo takiego operatora w MySQL nie ma.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Sugerując się pytaniem zauważyłem ze chyba miałem podobny problem.
Projektując bazę założyłem że większa część informacji bądzie w niej aby tylko należy jr podpiąć w postaci relacji do określonej osoby. <?php $connection = mysql_connect("serwer","login","hasło") or die ('Nie można poł±czyć się z serwerem.'); $db = mysql_select_db("nazwa_bazy") or die ('Nie można wybrać bazy danych.'); $query = "SELECT Id_okregu, Nazwa_okregu FROM okregi"; $result = mysql_query ($query); echo '<select name="Nazwa_okregu">'; echo '<optgroup label="Okręgi">'; while($nt=mysql_fetch_array($result)) { echo '<option value="'.(int)$nt['Id_okregu'].'">'.htmlentities($nt['Nazwa_okregu']).'</option>'; } ?> Ten post edytował kaminskp 17.12.2009, 18:37:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie - a co jeśli po wyświetleniu danych w polu select chcę z nimi dalej pracować?
np. chcę wykorzystać tą nazwę okręgu i przypisać ją do jakiejś osoby - formularz imię nazwisko nazwa okręgu i te dane wysłać do tabeli człowiek w której będzie pole id, imię, nazwisko i nazwa okręgu Proszę o pomoc bo jest początkujący a jest mi to niezbędne do dalszej pracy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Na początek proponuję założyć własny wątek i dokładnie wyjaśnić o co Ci chodzi.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 15:17 |