![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po całym dniu myślenia prawie skończyłem system artykułów. Stworzyłem:
-Formularz, który dopisuje rekord do pliku tekstowego, który pełni rolę bazy danych i jednocześnie tworzy nowy plik z artykułem. -Spis artykułów w osobnym pliku Problem pozostał z wyświetleniem artykułów: Oto menu(jego linki sa czytywane z pliku txt):
Jak więc wczytać dane z pliku tekstowego w takiej sytuacji?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 1 Dołączył: 25.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Troche nie do konca dokladnie opisales swoj problem, nie podales tez co zawieraja pliki txt ... ja jednak mimo wszystko nie polecam plikow txt, lepiej uzyc plikow php... przykladowy plik:
Kod <? $temat="aaa"; $data_dodania="bbb"; $tresc="ccc"; $autor="ddd"; ?> no i kazdy plik potem osobno includowac... jezeli na stronie ma byc wyswietlonych 10 newsow to wczytujesz 10 plikow, a nie caly duzy plik z newsami... jezeli jestes uparty i wszystko chcesz miec w jednym pliku to mozesz uzyc tablic: Kod <? $temat[0]="aaa"; $data_dodania[0]="bbb"; $tresc[0]="ccc"; $autor[0]="ddd"; $temat[1]="eee"; $data_dodania[1]="fff"; $tresc[1]="ggg"; $autor[1]="hhh"; ?> Przy okazji pozbedziesz sie explode i ew. problemow z explode -> jezeli np dane sa oddzielone przecinkami, a w artukuje jest przecinek to "kaplica" ... wtedy najlepiej stosowac "tajne spacje" (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) czyli oddzielanie nie przecinkami, ale jakimis ciagami np #uhds8s# ... nie wiem czy Ci pomoglem, mam nadzieje, ze tak... Ten post edytował shycat 14.12.2009, 00:32:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 22:06 |