![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
posiadam plik xml który zawiera dane wyświetlane w formie wykresu, jeśli zmienię informacje w pliku "ręcznie" wykres automatycznie podporządkuje się pod wpisane wartości. Chce aby dane te były pobierane z bazy SQL. Czy wie ktoś z was jak to najłatwiej zrobić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
np. SimpleXML + komunikacja z bazą danych, nic więcej nie potrzeba.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Komunikację z bazą danych rozumiem, łączenie się nie będzie sprawiało mi problemu, ale SimpleXML?
Moja baza zawiera 1 tabelę gdzie znajdują się 4 rekordy potrzebne do wyświetlenia wykresu: na linii pionowej: temp_zew, temp_wew, na linii poziomej: godz_pom, data_pom, innymi słowy: wykres temperatury od czasu Plik xml dla stałych wartości wyświetlanych na wykresie wygląda tak:
jak powiązać to z moją BD? Ten post edytował blusss1 12.12.2009, 13:07:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie musi być SimpleXML, możesz napisać sam skrypt, który wygeneruje Ci odpowiedni plik xml i w odpowiednich miejscach wstawi dane z bazy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 26 Dołączył: 19.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz również z poziomu bazy za pomocą SELECT'a zapisać dane do pliku. Przy odpowiednim wykorzystaniu GROUP BY, GROUP_CONCAT i CONCAT możesz w zapytaniu wygenerować zawartość XMLa
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 00:18 |