![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 3 Dołączył: 18.10.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki skrypt:
No właśnie po naciśnięciu guzika "WYświelt Listę" nie dzieje się nic poza wpisaniem danych z Geta do paska adresu przeglądarki. Pewnie mam jakiś głupi błąd. Pytanie - po podstawieniu danych, działa w bazie - więc nie wiem w przym jest problem. Choć mam niejasne wrażenie, ze chodzi o linijkę 48. Tam powinna podstawiać się wartość like (termin to timestamp z którego chcę wyciągnąć tylko datę. W bazie działa to na na zasadzie where like ('data%') i generalnie pokazuje rekordy na ten dzień nie uwzględniając godzin. Niestety w przypadku skryptu php nie potrafię tego przeskoczyć. Proszę o jakąś pomoc. Bo mnie się już zupełnie skończyły pomysły. Z góry dzięki. Ten post edytował jacusek 11.12.2009, 23:56:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 331 Pomógł: 30 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
linijka 48 po poprawie:
# where termin like ('".$d."') and id_lek=$mid order by termin"; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 3 Dołączył: 18.10.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmieniłem tak jak mówiłeś i nadal nic mi się nie wyświetla (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) . Tzn żaden wyniki.
Do przeglądarki wysyła się informacja http://wirt/rez/listy.php?id_lek=1&ter...submit=Wyświetl i na tym koniec. trochę mnie dziwi ta część dotycząca terminu. Właściwie w tabeli przechowuje to w formie daty razem z godziną, więc właściwie powinien wyszukiwać tylko według części ciągu (tzn. samej daty), a tego niestety nie robi. Myślę że tu tkwi problem z którym nie wiem jak sobie poradzić. Kombinowałem już z różnymi funkcjami na ciągach i nadal mi nie wychodzi. Już nie wiem co robić. Utknąłem na tym (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 13 Dołączył: 26.06.2003 Skąd: Piekary Śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki. Oj ślepota nie boli. Dołożyłem, ale to niestety nie rozwiązało problemu. Albo pokazuje mi wszystko albo nic. Cały czas wydaje mi się że problem leży gdzieś przy tym wyszukiwaniu w terminie. Ale nie ma pomysłu jak to rozwiązać.
Na swoje usprawiedliwienie mogę tylko powiedzieć, że przygodę z PHP zacząłem 2 miesiące temu (IMG:style_emoticons/default/wstydnis.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 13 Dołączył: 26.06.2003 Skąd: Piekary Śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie powinno byc zamiast $mid $id_lek a zamiast $d $termin (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Ten post edytował Mnichasso 12.12.2009, 14:32:07 |
|
|
![]()
|
|
zmiennej $id_lek w ogóle nie mam w skrypcie. Jest tylko wartość. Już kombinowałem z $_GET['wartosc'] ale też nie szło. Poza tym jakby to był problem to nie byłoby tej informacji w adresie, który jednak do przeglądarki przechodzi...
|
|
|
![]()
|
|
no jak to nie, w foemualrzu przeciez przesylasz ta zmienna ....
|
|
|
![]()
|
|
dla zainteresowanych napisze bo dwa dni nad tym siedziałem
linijka 48 powinna wyglądać w sposób następujący:
i teraz działa (IMG:style_emoticons/default/yahoo.gif) Ale teraz mam jeszcze jedno pytanie - jak można spowodować, żeby odpowiedź generowała się bez pól select na górze? |
|
|
![]()
|
|
lol przeciez napisalem toz tymi zmiennymi ...
a jezeli chodzi o toz eby select zniklo to if i else (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:43 |