![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jak należy obsłużyć dane do edytora tekstu np. takiego jak CKeditor zeby były poprawne? Dane przechowywane są w formularzu... I jak je trzeba obrobić w php zeby wyświetlały się w nim bezproblemowo? Czy moze trzeba jakos specjalnie skonfigurowac edytor? Czy wystarczy dodac value i w tym {$tresc} ? Np. dodam pare formatowań w edytorze. On mi to ładnie doda do bazy, ale jak chce edytować tresc, czyli importuje rekord do formularza to mi nie chce sie pojawic formularz... Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A escape-ujesz odpowiednio zawartość tej pobraną z bazy? (htmlspecialchars)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedyne co robiłem to próbowałem ucinac wszystko... Ucinałem html, dodawalem "slesze" i nic...
htmlspecialchars($row['tresc']) wystarczy? Ten post edytował mampolek 9.12.2009, 17:25:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzić nie możesz?
|
|
|
![]()
|
|
A to mam zrobic na wejsciu (przy dodawaniu) czy na wyjsciu(pobieraniu do formularza)? Bo zobaczylem ze jest tez htmlspecialchars_decode
jestem amatorem a chcialbym zeby mi to dzialalo (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) próbowałem tak: Przy dodaniu:
Przy edytowaniu:
I niestety nie działa :/ Mógłby ktoś podpowiedzieć jak to trzeba obsłużyć? Prosze... (IMG:style_emoticons/default/worriedsmiley.gif) Ten post edytował mampolek 9.12.2009, 20:23:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 19:39 |