![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Krótka piłka:
Plik pusty.txt jest pusty (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dlaczego skrypt nie zwraca komunikatu "jest pusto" ? Pozostałe możliwości działają. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 6 Dołączył: 11.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj,
Ciekawe działasz, skoro otwierasz plik i nie ma w nim zawartości to pewny jesteś, że powinieneś używać count? Lepiej użyj strlen, do sprawdzenia czy dany ciąg istnieje. A od kiedy istnieje funkcja get_file_contents? Nie powinna się ta funkcja nazywać file_get_contents? Pozdrawiam, Largo Ten post edytował Largo 6.12.2009, 13:51:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Bo $zawartosc jest "większa od zera"?
Ten post edytował Daiquiri 6.12.2009, 13:51:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Juz sobie poradzilem:
Zamiast file_get_contents, ktore zlicza liczbę znaków w ciągu a nie jako tablice, użyłem zwykłego file(), które wczytuje zawartość pliku do tablicy, a następie zczytałem tablicę wyświetliłem interesujący mnie fragment poprzez count z indeksem. Cytat A od kiedy istnieje funkcja get_file_contents? Nie powinna się ta funkcja nazywać file_get_contents? Chyba nie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Cytat Bo $zawartosc jest "większa od zera"? Jezeli plik jest pusty ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Jezeli plik jest pusty ? Spełniał Ci się pierwszy warunek czyli wartość count($zawartość) była "większa od zera" (nie dosłownie - stąd cudzysłowie), ale w związku z tym, że była pusta nie wyświetlało się nic. Dodając echo "test"; przy echo $zawartosc; w poprzednim listingu kodu wyświetliłoby się pewnie tylko "test".
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 16:57 |