![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 1 Dołączył: 29.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam pewien problem, próbowałem sobie zaprojektować na kartce system komentarzy, ale nic z tego, po prostu nie umiem powiązać paru rzeczy. Nie potrzeba Mi żadnego panelu administracyjnego, to sobie zrobię sam. Chodzi Mi mniej więcej o takie coś: Tabela dla artykułów.
Tabela dla komentarzy.
I teraz jak to połączyć? Proszę o wskazówki. Z góry dzięki, Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 32 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale co chcesz połączyć? Chcesz scalić dwie tabele, czy uzależnić jedną od drugiej?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 1 Dołączył: 29.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Źle się wyraziłem.
Mam już system newsów, ale teraz do niego chcę zrobić system komentarzy. Wygląda to tak. Tytuł artykułu ---- Metadane ---- Treść (do 200 znaków, potem wielokropek) ---- Czytaj całość Po wciśnięciu w czytaj całość wyświetla mi się cały artykuł (url: articles/id/1xx) i teraz chcę, żeby pod nim można było czytać i dodawać komentarze. Nie mam pojęcia jak się za to zabrać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 2 Dołączył: 14.08.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może zrób plik Coments.php.
W nim:
umieść linka w tameli która wyświetla Artykuły: Tutaj masz Kodzik który mam u siebie na stronce. Functins_coments |
|
|
![]()
|
|
Dzięki, ale już sobie poradziłem. Po prostu logicznie pomyślałem i gotowe. Szykuje się fajna stronka (IMG:style_emoticons/default/blinksmiley.gif)
Ten post edytował lukaszphp 29.11.2009, 19:53:38 |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 2 Dołączył: 14.08.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ooo.. to powodzenia.. ;p pochwal się jak już coś konkretnego zrobisz.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 06:10 |