![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 32 Dołączył: 21.08.2008 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chciałbym założyć własną stronę domową (z podstawowymi informacjami ad. mojej osoby) - takie internetowe CV. Nie bardzo wiem jak ona powinna wyglądać więc poprosiłbym Was o ocenę tego co już zrobiłem (adres: moja strona ) oraz o uwagi co dodać, co zmienić itp. Dodam jeszcze, że strona napisana została z wykorzystaniem Zend Frameworka + PHPTAL + MySql + jQuery. Pozdrawiam, Marcin |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Wywaliłbym kalendarz i pogodę, no chyba, że aplikujesz do TVN Meteo w charakterze Omeny i chcesz pokazać, że interesujesz się meteorologią.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- kolor tła nie pasuje, powinien też być zielony lub w podobnym odcieniu
- info o pogodzie faktycznie mogłeś podarować - jak już prezentujesz swoje cv to może dodałbyś klauzulę o zgodzie na przetwarzanie informacji na potrzeby rekrutacji (będzie odpadać na rekrutacjach z przyczyn formalnych) - brak opcji pobierz i wydrukuj (CV) - ogólnie strona ma mało (wg mnie za mało) zawartości Generalnie fajna strona. Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mo właśnie o co chodzi z tą pogodą? portal wieści dla Torunia czy cu?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 1 Dołączył: 12.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najfajniejszy bajer to mozliwosc ukladania sobie menu:)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 441 Pomógł: 71 Dołączył: 3.09.2007 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakiś ładny graficzny top by się przydał, no i powtórzę za poprzednikami - nie zapychaj na siłę strony elementami typu pogoda czy kalendarz, że już o linkach do googla czy onetu nie wspomnę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 14 Dołączył: 12.01.2006 Skąd: Gotham City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywal linki, pogodę i kalendarz.
Dodaj swoje prace jakie wykonałeś. Wymień w jakim zakresie posługujesz się podanymi językami i co w nich zrobiłeś. Myślę że certyfikaty z tygodniowego szkolenia to nie najlepszy pomysł - usunął bym je. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- Wywal pogodę i kalendarz
- Menu linki jest bez sensu jeśli masz tam tylko odnośniki do google i onetu Cytat Czym się obecnie zajmuję ? Cytat Programuję ... - Jaki jest sens wstawianie czegoś takiego ? - W CV, zrób nowy link do pobrania w PDF'ie, ta wielka ikonka brzydko wygląda. Kod jest spoko (jedynie ta pogoda na tabelkach dziwnie zrobiona), nie jesteś grafikiem więc nie oceniam od strony graficznej. Zrób dział portfolio ze swoimi pracami. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 32 Dołączył: 21.08.2008 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki za uwagi. Myślę, że pod koniec tygodnia tym się zajmę bo teraz uczę się do obrony :/
Jeśli chodzi o tą pogodę to napisałem sobie skrypt, który co pół godziny uruchamiany jest przez crona i pobiera pogodę dla miast z bazy danych (obecnie 7 miast). Następnie korzystając z webservisu do geolokalizacji spr miasto osoby która wchodzi na stronę i jeśli te miasto jest w bazie danych to wyświetlam dla niego pogodę (jeśli nie ma to idzie pogoda dla Torunia (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ). Napisałem to bo bawiłem się parsowaniem stron HTML, cronem i webservisami i dałem sobie to na stronkę do testowania. Kalendarz dodałem tylko dla tego by przetestować zapisywanie kolejności elementów w menu (korzystam z cookie dla jQuery). Niestety nie mogę nic dodać do portfolio ponieważ moje dotychczasowe umowy zabraniają tego. Ponadto pracowałem od strony programistycznej a nie wizualnej. No ale niedługo będę miał trochę wolnego czasu i mam nadzieję, że coś do portfolio dodam. Jeszcze raz dzięki za rady, Marcin Ten post edytował jasin 30.11.2009, 15:11:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wg. mnie strona jest w porządku, ale z pogody zostawił bym tylko na teraz, na trzy następne dni nie. Za bardzo rzuca się w oczy xDDx
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 15 Dołączył: 10.09.2006 Skąd: Siemianowice Śląskie / Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat * Value is required and can't be empty (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) w kontakcie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosta strona, nie ma zbytnio co oceniać aczkolwiek z tego co jest to tak:
- Top jakiś nikomu jeszcze nie zaszkodził, chociażby prosty - a już by lepiej wyglądało (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) - Pogoda - OUT - Ogólnie lewy panel jest nie w temacie, linki może jeszcze pasują ale reszta nie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tło troche za jaskrawe, ja bym je troche sciemnil, ale bez przesady, ale tak jest OK
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:58 |