![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
mam dość nietypowe pytanie gdyż chciałbym wiedziec czy jest możlwiość pisania aplikacji w php uruchmianych jak exe. Cos jak delphi for php. Chodzi mi o to że chciałem sobie napisac prosta aplikacje (w PHP) przenośna na pen-drive którą mogłbym uruchomić na każdym kompie pod win. Wiem że php wymaga serwera webowego - ale może jest jakas mozliwość podpiecia apacha + php + wymagane moduły .. jeśli ktoś spotkał się z takim problemem proszę o informacje. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 3 Dołączył: 27.09.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale po co ci to. Takie rzeczy pisze się w innym języku. Można użyć np. Delphi.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
delphi płatne ..
tak wiem że mógłbym to napisać w innych ale nie znam javy czy innych jezyków tak dobrze jak php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 8 Dołączył: 8.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Wiem że php wymaga serwera webowego - ale może jest jakas mozliwość podpiecia apacha + php + wymagane moduły .. jeśli ktoś spotkał się z takim problemem proszę o informacje. RoadSend. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 2 Dołączył: 25.03.2009 Skąd: Pionki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnio znalazłem PHP-GTK: http://gtk.php.net/
-------------------- Organizujesz konkurs? Chcesz coś wygrać? Wejdź na www.e-Konkursy.info :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 331 Pomógł: 30 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie prościej wgrać sobie na pedrive'a mini WAMP'a lub inny mały serwerek??
-------------------- http://www.piotr94.net21.pl/ - wykonanie stron i serwisów internetowych
Jeśli moje wypowiedzi były dla Ciebie pomocne, kliknij "Pomógł" i odwdzięcz się ;) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
~pionas, ale to są emulowane kontrolki środowiska, a nie natywna implementacja, jak w RoadSend (AFAIK).
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 640 Pomógł: 44 Dołączył: 8.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
RoadSend nie działa praktycznie, a na co pozwala to generowanie aplikacji CGI dla serwera. PHP-GTK istnieje, ale furory nie robi bo są lepsze rozwiązania niż pisanie GUI w PHPie. Chcesz pisać aplikacje GUI? To jest zupełnie inna bajka niż PHP i wymaga znacznie większej wiedzy, w tym o np. wielowątkowości aplikacji. Polecam platformę .NET, czy też np. Pythona (PyQt4 używam z powodzeniem w kilku moich prostych aplikacjach Windows/Linux/Mac), JAVA itd.
A jak chcesz mieć wszystkie ładne widżety, aplikacje, biblioteki i IDE dla np. .NET, czy porzucanego Delphi - nie licz że dostaniesz to za darmo (choć te komponenty służą do tworzenia zaawansowanych aplikacji) Ten post edytował Riklaunim 12.11.2009, 21:41:47 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:25 |