![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 1 Dołączył: 14.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam prośbę. Czy mógłby ktoś napisać mi kilka linijek kodu, odpowiedzialnego za kasowanie danego fragmentu z pliku tekstowego?
![]() Opiszę pokrótce sytuację: - osoba logująca się do serwisu jest zapisywana w cookie o nazwie 'kto' i w pliku tekstowym 'zalogowani.txt' - robi coś na panelu administracyjnym ![]() - wylogowuje się i wtedy: + wyszukujemy w pliku zalogowani.txt zawartości cookie 'kto' + usuwamy tylko fragment wskazany w cookie z dopiskiem <br /> + usuwamy to cookie Czy mógłby ktoś zrobić dla mnie to pogrubione? Jakoś nie mam pomysłu na to :/ Proszę o pomoc. Ten post edytował Spawnm 29.10.2009, 21:17:53
Powód edycji: [Spawnm]:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 5 Dołączył: 15.04.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
strasznie komplikujesz sobie zwykle logowanie. Utworz sobie sesje dla usera wpisz np. do zmiennej
a po wylogowaniu ustaw
i potem sprawdzaj
Ten post edytował shine 29.10.2009, 09:56:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 1 Dołączył: 14.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko chodzi mi o to, że plik zalogowani jest wyświetlany (można zobaczyć kto po za mną też jest), no a wtedy w cookie zapisuję nick, żeby wiedzieć co wykasować. Masz może jakiś pomysł?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Pomyśl nad innym mechanizmem określania kto jest zalogowany (poszukaj, było na forum) bo co jeśli ktoś wyłączy przeglądarkę bez kliknięcia "wyloguj"? Wówczas cały czas będzie widoczny jako zalogowany.
|
|
|
![]()
|
|
Cookie jest ustawione do wyłączenia przeglądarki
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Cookie może i wygasa po wyłączeniu przeglądarki, ale co z aktualizacją listy zalogowanych użytkowników w pliku? Sama z siebie przecież się nie zaktualizuje. Jedynym rozwiązaniem jest zapisywanie (najlepiej w bazie danych) daty ostatniej aktywności użytkownika. Jeżeli gość się wyloguje to masz sprawę jasną. Natomiast jeśli zamknie przegląarkę to musisz mieć ustalony jakiś czas aktywności użytkownika (np. 5 minut) i aby pobrać tych aktywnych wybierasz te rekordy z bazy, których data ostatniej aktywności jest większa bądż równa od aktualnego czasu pomniejszonego o ten ustalony czas (time() - 5 * 60).
Ten post edytował phpion 30.10.2009, 07:57:24 |
|
|
![]()
|
|
Mógłbyś dla mnie to zrobić?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:23 |