![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam gotowe skrypty logowania i rejestrowania się tu jest plik do skryptów http://www.sendspace.pl/file/47906badd32b1900442e448 i mój problem jest taki ze jak na mojej stronie cytryna.ugu.pl chce się zarejestrować to nie mam bazy danych MySQL i co musze w tym przypadku zrobić mam niby baze danych na mysql1.ugu.pl ale to jakos nie działa a moze jak dodac jakis plik do tej bazy w skrypcie do rejestracji pomóżcie proszę jestem w tym zielony:(.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro jesteś w tym zielony to założyłeś topic w nieodpowiednim dziale.
Poczytaj o podstawach łączenia się z bazą danych. Podaj jakie błędy skrypt wypluwa. Spróbujemy w miarę możliwości ci pomóc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytałem o bazie danych ale nie dużo zrozumiałem.
Tu skrypt rejestracji na mojej stronie
wszystko jest Ok wrzucam na swoja stronę chce sie zarejestrować i wyskakuje mi błąd
domyślam sie że oznacza ze nie mam bazy danych lecz jak ją napisac i wstawic na mój serwer czy tą baze dnaych zakładam na innej stronie jakiejś i tam wrzucam pliki? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zly serwer mysql'a / zle wywolana funkcja
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź czy podane przez ciebie parametry są dobre. Serwer musi wspierać bazę danych MySQL. Możesz ją administrować dzięki np. phpMyAdmin. Tam też możesz również założyć bazę danych, a później w skrypcie musisz podać do niej parametry.
|
|
|
![]()
|
|
A po Polsku. Sory ale własnie ten serwer mysql to jak ja mam swoja strone www.cytryna.ugu.pl i tam mam napisać jakiś kod specjalny i wtedy serwer bedszie działał prawidłowo czy mam załorzyc konto na jakies stronie przykladowo mysql.pl i tam bede wtedy mogł podac baze danych
Poszedłem ktork dalej tak myśle że baza danych już działa ale kolejny problem to i nie wiem o co chodzi czy jak mam kod do rejestracji to w miejscach password konto mam tam wpisac dane do bazy mysql host, login, haslo czy w czym problem? |
|
|
![]()
|
|
Z kąd to wziołeś i gdzie tam masz host login haslo?
mi chodzi teraz o problem co ja mam tu zdziałać czy w miejscach password podac haslo do mysql i w miejscach konto no to login swój? może moje pytania dla was sa głupie ale to początki dopiero Ten post edytował Naiki 18.10.2009, 16:14:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak to akurat pytanie bylo i glupie i niezrozumiale. Kildyt napisal co masz zrobic - zapoznac sie z baza danych mysql.
Cytat miejscach password podac haslo do mysql i w miejscach konto no to login swój (IMG:style_emoticons/default/hairysmiley.png) |
|
|
![]()
|
|
Ale pierwszy skrypt w ktorym miałem problem bo mi wychodziło
to sobie jakos poradziłem ale jest kolejny problem moze wejdziesz do mnie na strone zobaczysz jej zrodlo czy co kolwiek i mi napiszesz poprawisz kod |
|
|
![]()
|
|
zamiast |
|
|
![]()
|
|
Nie no mam problem spory ze wszystkim moge wstawic linka do powiedzmy mojej strony dać haslo login do mysql pozniej sobie pozmieniam hasla itp. tylko żeby to działało
http://www.plikos.pl/v1l/Nowy_folder_(3).rar.html później byś mi odesłał tez plikami to i dalej bede sobie radzic sam mam nadzieje. No zlitujcie sie pomocy zrób to ktoś za mnie pół dna nad tym siedze nie moge isc nic dalej robić |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 08:25 |