![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Ostatnio przy zabawach z PHP zaczalem uzywac XAMPP'a, wszystko ladnie i pieknie lecz napotkalem ostatnio problem z jednym z moich skryptow, jest to panel administracyjny do ktorego dostajemy sie podajac wpierw poprawny login i haslo, niestety przy podaniu prawidlowego hasla nie moge sie zalogowac (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) nie mam pojecia co jest nie tak, a probowalem juz chyba wszystkiego, kiedys pod legendarnym 'Krasnalem' dzialalo :/ prosze o pomoc kod php
functions.php
i kod z formularza logujacego
Dzieki z gory za pomoc! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 7 Dołączył: 8.10.2009 Skąd: Lubin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale ustawiałeś hasło SAM?
Bo domyślnie powinno być: BTW. 2 razy wstawiles require_one(); Cytat ob_start(); session_start(); mysql_connect('localhost','root','haslo'); mysql_select_db('baza'); require_once('php/functions.php'); $login = $_POST['login']; $haslo = $_POST['haslo']; switch($action) { case 'login': require_once('php/functions.php'); (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z mysql mam polaczenie, po wpisaniu prawidlowego loginu i hasla w formularzu po prostu nie przechodzi mi na strone ktora ma sie wyswietlic po pomyslnej autoryzacji ... nie mam pojecia dlaczego (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 7 Dołączył: 8.10.2009 Skąd: Lubin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli nie chce Ci przejść do.... czego? Jakiego pliku?
BTW sprawdź czy $user = pob_uzytk($login,$haslo); działa poprawnie |
|
|
![]()
|
|
ufff, poradzilem sobie z tym fantem, chodzilo tu o deklaracje zmiennych, zamiast np $_POST['login'] uzywalem po prostu $login co juz chyba raczej nie mialo prawa zadzialac (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 03:49 |