![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 17 Dołączył: 1.11.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam taki problem mam taki schemat bazy (strzałkami zaznaczem releacje miedzy tabelami) mieszkanie->miasto->wojewodztwo->kraj i chcę teraz napisac odpowiednie Criterium zeby pobrało mi to w jednym zapytaniu Próbowałem Dać doSelecJoinAll() ale gdy w widoku odwołuje sie do pola Województwa getMiast()->getWojewodztwo()->getNazwa() tworzone jest dodatkowe zapytanie. Próbowałem tez samemu układac joiny ale tez nie działało dawałem takie cos : $c->add(ObiektPeer::ID,1); $c->addjoin(ObiektPeer::MIASTO_ID,MiastoPeer::ID,CRITERIA:LEFT); $c->addjoin(MiastoPeer::WOJ_ID,WojPeer::ID,CRITERIA:LEFT) doselect($c) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Propel nie umie hydrować (wypełniać obiektów danymi) tylko na podstawie Criteriów - trzeba to zrobić ręcznie.
Podejrzyj jak to wygląda np. w jakiejkolwiek metodzie *JoinAll() i spróbuj naśladować. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 1 Dołączył: 14.07.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm ... fakt - Propel nie ... proponuje przy kolejnym projekcie zainteresować się Doctrinem, gdzie osiągniesz to bez większych problemów (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:58 |