![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 13 Dołączył: 15.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam następujący problem a jako że eclipse mi do gustu przypadł i ładnie potrafi wszystko prawie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) podpowiedzieć chciałbym się dowiedzieć czy da się osiągnąć taki efekt używam Zend_Db ( dla mnie pasuje więc to najważniejsze ) a chcę osiągnąć aby eclipse potrafił rozpoznać ze w pętli (foreach) chcę po tablicy obiektów przechodzić i dla każdego elementu podpowiadał metody nie wiem czy się da tak zrobić klasa modelu danych
klasa wygenerowana modelu danych
klasa mapera jest tutaj do niczego nie potrzebna a teraz kod i to co chce osiągnąć
czy da się to osiągnąć generowanie modeli o odpowiednie komętarze phpDoc mogę spokojnie poprawic ale nie wiem o co, jak zrobić aby eclipse wiedział że będzie lista obieków zwrócona a w pętli już operacje na pojedynczym obiekcie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
wchodząc w pętle, $row staje się dla eclipse niezdefiniowaną zmienną lokalną.
edit: mozesz zrobic taki myk:
Pamietaj jednak by przed odpaleniem skryptu wywalic te linie: $row = new Generate_Model(); (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@nospor - o fuj (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Wazna jest pojedyncza gwiazdka w "/*" - dla podwojnej (ala phpdoc) nie dziala. |
|
|
![]()
|
|
@up
wow, to dziala (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) dziękować w imieniu swoim i w imieniu autora tematu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi tego z Zenda brakowalo, i probowalem wielokrotnie z /** i nigdy nie dzialalo, ktos mnie kiedys na tym forum chyba uswiadomil (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 13 Dołączył: 15.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jakie eclipse bo kurcze próbuje w Eclipse Europa, Eclipse Galileo ( oczywiście z PDT ) ale mi nie chce sposób dr_bonzo-a działać
a jednak działa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) wielkie dzięki teraz będzie się na pewno lepiej pisać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował krzyszbi 29.09.2009, 11:23:49 |
|
|
![]()
|
|
u mnie jest najnowszy eclipse i najnowsze PDT
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w Netbeans też działą i można też do statycznych obiektów to urzywać jeśli komuś brakuje podpowiadania składni....
|
|
|
![]()
|
|
+1 pomógł
dla mnie bardziej taki zapis odpowiada
i działa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ważne aby /* @var $row Generate_Model */ było w jednej linii ( cały komentarz ) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 22:11 |