![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzisiaj dostałem informacje od helionu o ukazaniu się drugiego wydania:
Wysoko wydajne MySQL. Optymalizacja, archiwizacja, replikacja. Wydanie II. Wydanie z września tego roku także chyba najnowsze z możliwych, tyle że cena niezbyt zachęcająca i dlatego chciałem się spytać czy czytał ktoś pierwsze wydanie ? warto? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Dołączam się do prośby o napisanie kilku słów o tej książce.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Warto, ale nie za tą cenę. Jakiś czas temu w ręce wpadła mi wersja angielska* i generalnie muszę powiedzieć, że jest to ciekawa książka. Sęk w tym, że zbyt często nie będzie się do niej wracać. Po pierwszym przeczytaniu wiele w głowie zostaje i na tym koniec. Wywalić 100 zł na jednorazowe przeczytanie książki - chyba nie warto.
* jako PDF (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) w razie czego mogę podesłać w celach reklamowych (może jednak ktoś się skusi na wersję papierową). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Według mnie książka bardziej dla administratora serwera. Tylko 2 rozdziały o optymalizacji i typach danych ( jeden z nich jest chyba jako przykładowy rozdział ) jest naprawdę przydatny jak dla mnie, no ale może z czasem się to zmieni, a czy cena wysoka ciężko mi powiedzieć. Na pewno warto ją przeczytać.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nim ktoś odpowiedział na ten temat zdążyłem ją już kupić co prawda całej nie przeczytałem ale zapowiada się ciekawie mnóstwo w niej teorii której trudno znaleźć w necie jednym słowem nie narzekam a cena ... chyba jak na książki z tej dziedziny w sumie normalna
Ten post edytował patryczakowy 30.12.2009, 16:38:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Dzięki za odpowiedzi.
Kupiłem ja dzisiaj i wygląda obiecująco (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
odświeżam temat, ponieważ szukam właśnie tej książki i chyba nakład im się wyczerpał bo nigdzie nie mogę jej znaleźć.. Czy ktoś z was mógłby mi ją sprzedać/pożyczyć? Byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:03 |