![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 3 Dołączył: 6.10.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam do przepisania linki: index.php?pl=nazwy-działow >> nazwy-dzialow.html Kod Options -Indexes Options FollowSymLinks RewriteEngine On RewriteRule ^(.+)\.html$ index.php?pl=$1 [L] to mi załatwia sprawę lecz problem pojawia się przy index.php?pl=nazwy-działow&id=cokolwiek >> nazwy-dzialow,cokolwiek.html Kod Options -Indexes Options FollowSymLinks RewriteEngine On RewriteRule ^(.+)\.html$ index.php?pl=$1 [L] RewriteRule ^nasze-marki-([^-]+).html$ index.php?pl=nasze-marki&id=$1 [L] Niestety to nie działa. W czym jest błąd? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Najlepiej jeśli dowiesz się co robią określone flagi... W tym L. A jeśli już tak bardzo L chcesz używać to idź zawsze od najbardziej szczegółowej, a potem dopiero ogólniejsze
Kod RewriteRule ^(.*),(.*).html/?$ index.php?pl=$1&id=2 [L] RewriteRule ^(.*).html/?$ index.php?pl=$1 [L] Przy czym takie nazewnictwo jakie ja zastosowałem jako przykładowe nie jest dobre z prostej przyczyny. Jest zbyt ogólne i wszystko się pod to może łapać. Zrób to jako bardziej wybiórcze i dostosowane do Twojego portalu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 02:03 |