![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 4 Dołączył: 7.02.2009 Skąd: pless Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Mam panel newsów, i mam taki problem, wywołuję je tak:
i jak usunę rekord o id z tego przedziału to wyświetli mi się mniej newsów, jak zrobić żeby wyświetlało zawsze dziesięć rekordów począwszy od np. rekordu będącego 10 w bazie... Ten post edytował patryk9200 6.09.2009, 21:09:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 45 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Na chwilę obecną przychodzi mi tylko jeden pomysł...
Przechowuj w zmiennych wartości (dotyczące ile news'ów ma się wyświetlać). W PHP w warunku zrób sprawdzanie, że jeżeli sunięto liczbę z jakiegoś przedziału to zwiększ przedział o jeden więcej, a jak usunięto dwie liczby z przedziału to zwiększ o dwie więcej itd. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 15 Dołączył: 18.03.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Usuń 3 z limit.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 4 Dołączył: 7.02.2009 Skąd: pless Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie jest to może czasem twój błąd spowodowany niedopracowanym zapytaniem, chodzi mi tu oi ciąg WHERE page='".PageID."' nie, PageID jest to stała która ma pszypisany rekord strony, tzn. z jednej tabeli trzymam newsy dla wielu stron które maja inne id, dzięki czemu nie musze pisać skryptu dla każdej strony od nowa tylko mam 1 główny z możliwościa dostosowania do swoich potrzeb (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) tego "3" też nie mogę usunąć bo to moment od którego powinno zacząć pobierać kolejne 10 rekordów.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to niewiem czemu, napewno dobra tabela/baza..? może masz mniej niż 10 rekordów w bazie? (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) nic innego nie przychodzi do głowy..
|
|
|
![]()
|
|
no to niewiem czemu, napewno dobra tabela/baza..? może masz mniej niż 10 rekordów w bazie? (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) nic innego nie przychodzi do głowy.. mam 12 rekordów, tabela/baza dobra... może pokaże cały skrypt....
ok, znalazłem błąd już działa... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 19:23 |